Etusivu » Lääkeopas » F » Femoston 1/10 Ja 2/10, Femoston Conti 0,5/2,5 Ja 1/5

Femoston 1/10 Ja 2/10, Femoston Conti 0,5/2,5 Ja 1/5

Markkinoija

MYLAN FINLAND

Vaikuttava aine

estradioli, dydrogesteroni

Käyttötarkoitus

Lievittää ja estää vaihdevuosiin liittyviä oireita sekä hidastaa luuston haurastumista vaihdevuosien jälkeen. Valmiste on tarkoitettu vain naisille, joilta kohtua ei ole poistettu.

Annostus

Lääkärin ohjeen mukaan. Yleensä yksi tabletti päivässä.

Lääkkeen ottaminen

Femoston 1/10: 28-päiväisen hoitosyklin 14 ensimmäisen päivän aikana otetaan yksi valkoinen tabletti kerran päivässä. Seuraavien 14 päivän aikana otetaan yksi harmaa tabletti kerran päivässä, kuten on merkitty 28 päivän kalenteripakkaukseen.

Femoston 2/10: 28-päiväisen hoitosyklin 14 ensimmäisen päivän aikana otetaan yksi tiilenpunainen tabletti kerran päivässä. Seuraavien 14 päivän aikana otetaan yksi keltainen tabletti kerran päivässä, kuten on merkitty 28 päivän kalenteripakkaukseen.

Femoston conti: tabletti päivässä 28 päivän syklin ajan.

Tabletit niellään vesilasillisen kera ruokailusta riipumatta. Lääke kannattaa ottaa joka päivä samaan aikaan, jolloin hormonitasapaino säilyy.

Vaikutustapa

17ß-estradioli toimii kuin luonnollinen estrogeeni eli naishormoni ja dydrogesteroni kuin luonnollinen progesteroni eli keltarauhashormoni. Vaihdevuosien yhteydessä naisen oma hormonituotanto vähenee. Lääkkeen sisältämät aineet ylläpitävät hormonitasapainoa ja lievittävät erilaisia vaihdevuosiin liittyviä oireita. Estrogeeni vaikuttaa myös luuston rakenteeseen hilliten luukatoa.

Haittavaikutukset

Lääkkeen yleisimmät haittavaikutset ovat päänsärky, vatsakipu, selkäkipu ja rintojen kipu/arkuus. Joskus voi esiintyä myös emättimen hiivatulehdusta, masennusta, hermostuneisuutta, migreeniä, heitehuimausta, mahavaivoja, ihottumaa, painon nousua, kuukautishäiriöitä ja voimattomuutta.

Raskaus ja imetys

Lääkettä ei saa käyttää raskauden aikana eikä imetyksen yhteydessä.

Säilytys

Ei vaadi erityisiä säilytysolosuhteita.

Ulkonäkö

Femoston 1/10: Pyöreä, kaksoiskupera tabletti, jossa merkintä 379 toiselle puolelle (7mm). Valkoinen 1 mg tabletti ja harmaa 1 mg/10 mg tabletti.

Femoston 2/10: Pyöreä kaksoiskupera tabletti, jossa merkintä 379 toisella puolella (7 mm). Tiilenpunainen 2 mg tabletti ja keltainen 2 mg/10 mg tabletti.

Femoston conti 0,5/2,5: Pyöreä, kaksoiskupera, jossa on merkintä 379 toisella puolella (7 mm). Keltainen 0,5/2,5 mg tabletti.

Femoston conti 1/5: Pyöreä, kaksoiskupera tabletti, jossa on merkintä ’379’ toisella puolella (7mm). Lohenpunainen 1/5 mg tabletti.

Hinta ja pakkaustiedot

Rinnakkaisvaihtoehdot

Ks. lääkkeen rinnakkaisvaihtoehdot hintavertailusta1.

Lääkeoppaan sisällöistä vastaa Lääketietokeskus www.laaketietokeskus.fi2