Etusivu » Lääkeopas » C » Cozaar Comp, Cozaar Comp Forte

Cozaar Comp, Cozaar Comp Forte

Markkinoija

MSD

Vaikuttava aine

losartaani, hydroklooritiatsidi

Käyttötarkoitus

Lääkettä käytetään kohonneen verenpaineen hoitoon.

Annostus

Lääkärin ohjeen mukaan. Lääke saavuttaa täyden tehonsa noin kolmen viikon kuluttua lääkityksen aloittamisesta.

Lääkkeen ottaminen

Tabletti otetaan vesilasillisen kanssa ruokailusta riippumatta. Lääke voidaan ottaa yhtäaikaa muiden verenpainelääkkeiden kanssa.

Vaikutustapa

Angiotensiini on veressä esiintyvä aine, joka supistaa verisuonia ja säätelee elimistön suolatasapainoa. Losartaani estää angiotensiinin vaikutuksia, jolloin verisuonet laajenevat ja verenpaine laskee.

Hydroklooritiatsidi tehostaa losartaanin vaikutusta. Se poistaa elimistöstä suolaa ja nestettä ja alentaa näin verenpainetta. Se vähentää myös mahdollisesti esiintyvää turvotusta.

Haittavaikutukset

Haitat ovat yleensä lieviä ja liittyvät lääkityksen aloitusvaiheeseen. Lääke voi aiheuttaa huimausta ja väsymystä. Joskus se voi nostaa veren kaliumin pitoisuutta. Harvinaisissa tapauksissa lääke voi aiheuttaa voimakkaan yliherkkyysreaktion. Tällöin pitää ottaa heti yhteys lääkäriin.

Yhteiskäytöstä muiden lääkkeiden kanssa kannattaa keskustella lääkärin tai apteekkihenkilökunnan kanssa.

Alkoholi laajentaa verisuonia ja saattaa herkillä ihmisillä voimistaa haitallisesti verenpainelääkkeen vaikutusta. Verenpaineen tilapäinen lasku voi ilmetä huimauksena. Hoidon alussa mahdollinen huimaus voi haitata autolla ajoa.

Raskaus ja imetys

Lääkettä ei saa käyttää raskauden aikana eikä imetyksen yhteydessä.

Säilytys

Läpipainopakkaukset: Säilytä alle 30 °C. Säilytä alkuperäispakkauksessa. Herkkä valolle ja kosteudelle.

Ulkonäkö

Cozaar Comp 50 mg/12,5 mg Keltaisia, soikeita, kalvopäällysteisiä tabletteja, joiden toisella puolella on merkintä 717 ja toinen puoli on tasainen tai uurrettu.Jakouurre on tarkoitettu vain helpottamaan tabletin nielemistä eikä jakamaan tablettia samankokoisiin annoksiin.

Cozaar Comp 100 mg/12,5 mg Valkoisia, soikeita, kalvopäällysteisiä tabletteja, joiden toisella puolella on merkintä 745 ja toinen puoli on tasainen.

Cozaar Comp Forte 100 mg/25 mg Vaaleankeltaisia, soikeita, kalvopäällysteisiä tabletteja, joiden toisella puolella on merkintä 747 ja toinen puoli on tasainen.

Hinta ja pakkaustiedot

Rinnakkaisvaihtoehdot

Ks. lääkkeen rinnakkaisvaihtoehdot hintavertailusta1.

Lääkeoppaan sisällöistä vastaa Lääketietokeskus www.laaketietokeskus.fi2