Etusivu » Lääkeopas » E » Exjade Dispergoituva Tabletti 125 Mg, 250 Mg, 500 Mg

Exjade Dispergoituva Tabletti 125 Mg, 250 Mg, 500 Mg

Markkinoija

NOVARTIS

Vaikuttava aine

deferasiroksi

Käyttötarkoitus

Tiheistä verensiirroista johtuvan raudan liikavarastoitumisen vähentäminen erityisesti beeta-talassemia major -nimistä harvinaista sairautta potevilla henkilöillä.

Annostus

Lääkärin ohjeen mukaan.

Lääkkeen ottaminen

Lääkeannos otetaan kerran päivässä tyhjään mahaan vähintään 30 minuuttia ennen ateriaa, mieluiten samaan aikaan joka päivä. Tabletit hajoavat, kun ne sekoitetaan lasilliseen vettä tai appelsiini- tai omenamehua (100-200 ml), jolloin saadaan hienojakoinen suspensio. Kun suspensio on otettu, mahdolliset jäänteet tulee sekoittaa uudelleen pieneen määrään vettä tai mehua ja niellä. Tabletteja ei pidä pureskella eikä niellä kokonaisina, eikä niitä pidä liuottaa maitoon eikä hiilihappoisiin virvoitusjuomiin.

Vaikutustapa

Deferasiroksi sitoo itseensä rautaa, jolloin sitä poistuu ulosteiden mukana.

Haittavaikutukset

Lääkkeen käytön aikana voi joskus esiintyä päänsärkyä, mahavaivoja, ihottumaa tai kutinaa. Mahdollinen huimaus voi heikentää ajokykyä.

Raskaus ja imetys

Ei saa käyttää raskauden eikä imetyksen aikana. Deferasiroksi saattaa heikentää hormonaalisen ehkäisyn tehoa. Hedelmällisessä iässä olevien naisten suositellaan käyttävän ei-hormonaalista ehkäisyvaihtoehtoa tai lisäehkäisyä hoidon aikana.

Säilytys

Alkuperäispakkauksessa, kosteudelta suojassa.

Ulkonäkö

125 mg: Luonnonvalkoinen, pyöreä, litteä, viistoreunainen tabletti, jossa toisella puolella merkintä "NVR" ja toisella" J 125".Tabletin koko noin 12 mm x 3,6 mm.250 mg: Luonnonvalkoinen, pyöreä, litteä, viistoreunainen tabletti, jossa toisella puolella merkintä "NVR" ja toisella "J 250".Tabletin koko noin 15 mm x 4,7 mm.500 mg: Luonnonvalkoinen, pyöreä, litteä, viistoreunainen tabletti, jossa toisella puolella merkintä "NVR" ja toisella "J 500".Tabletin koko noin 20 mm x 5,6 mm.

Hinta ja pakkaustiedot

Rinnakkaisvaihtoehdot

Ks. lääkkeen rinnakkaisvaihtoehdot hintavertailusta1.

Lääkeoppaan sisällöistä vastaa Lääketietokeskus www.laaketietokeskus.fi2