Etusivu » Lääkeopas » C » Coveram

Coveram

Markkinoija

SERVIER

Vaikuttava aine

perindopriili, amlodipiini

Käyttötarkoitus

Kohonneen verenpaineen ja sepelvaltimotaudin hoito.

Annostus

Lääkärin ohjeen mukaan. Yleensä otetaan yksi tabletti aamuisin.

Lääkkeen ottaminen

Tabletti niellään nesteen kera ennen aamuateriaa.

Vaikutustapa

Perindopriili kuuluu ACE:n estäjien lääkeryhmään. Se estää angiotensiini -nimisen peptidin muuttumista muotoon, joka kohottaa verenpainetta supistamalla verisuonia. Näin paine alenee ja sydämen kuorma kevenee. Amlodipiini kuuluu kalsiumin estäjiin. Se vähentää verisuonien aiheuttamaa vastusta verenkierrolle, jolloin sydämen kuorma kevenee ja verenpaine alenee. Samalla sepelvaltimotautiin liittyvät angina pectoris -kivut lievittyvät. Lisäksi lääke laajentaa sydämen sepelvaltimoita, mikä sekin auttaa rintakipuihin.

Haittavaikutukset

Haittavaikutuksia on raportoitu vähän. Joillakin käyttäjillä on esiintynyt etenkin hoidon alussa huimausta, mikä voi haitata keskittymiskykyä liikenteessä ja muissa tarkkuutta vaativissa tilanteissa. Myös mm. kuivaa ärsytysyskää, pahoinvointia, ripulia, päänsärkyä, ihottumaa ja makuaistimuutoksia on havaittu. Munuaisten toiminta voi häiriintyä, etenkin jos ne eivät muutoinkaan toimi täysitehoisesti, tai potilailla, joita on aiemmin hoidettu diureeteilla. Amlodipiini voi aiheuttaa etenkin hoidon alkaessa kasvojen punoitusta.

Raskaus ja imetys

Lääkkeen käyttöä raskauden ensimmäisen kolmanneksen aikana ei suositella, eikä sitä saa käyttää toisella ja kolmannella kolmanneksella. Jos lääkkeen käyttäjä potilas tulee raskaaksi tai suunnittelee raskautta, tulee ottaa yhteys lääkäriin toisen lääkkeen vaihtamiseksi. Käyttöä imetyksen aikana ei suositella.

Säilytys

Pidä pakkaus tiiviisti suljettuna. Herkkä kosteudelle. Säilytä alkuperäispakkauksessa.

Ulkonäkö

5 mg/5 mg tabl.: Valkoinen, sauvamainen tabletti, jossa kaiverrus 5/5 toisella puolella ja Servierin logo toisella puolella.5 mg/10 mg tabl.: Valkoinen, neliönmuotoinen tabletti, jossa kaiverrus 5/10 toisella puolella ja Servierin logo toisella puolella.10 mg/5 mg tabl.: Valkoinen, kolmionmuotoinen tabletti, jossa kaiverrus 10/5 toisella puolella ja Servierin logo toisella puolella.10 mg/10 mg tabl.: Valkoinen, pyöreä tabletti, jossa kaiverrus 10/10 toisella puolella ja Servierin logo toisella puolella.

Hinta ja pakkaustiedot

Rinnakkaisvaihtoehdot

Ks. lääkkeen rinnakkaisvaihtoehdot hintavertailusta1.

Lääkeoppaan sisällöistä vastaa Lääketietokeskus www.laaketietokeskus.fi2