Etusivu » Lääkeopas » A » Antepsin

Antepsin

Markkinoija

ORION PHARMA

Vaikuttava aine

sukralfaatti

Käyttötarkoitus

Maha- ja pohjukaissuolihaavan ja niihin liittyvien ylävatsaoireiden hoito sekä niiden uusiutumisen estohoito. Toiminnallisten ylävatsavaivojen ja refluksitaudin eli ruokatorveen nousevan mahansisällön aiheuttamien oireiden, kuten närästyksen, kivun ja polttelun, sekä ruokatorven tulehduksen hoito. Tabletit ja oraalisuspensio soveltuvat lisäksi ruoansulatuskanavan verenvuotojen ehkäisyyn vakavasti sairailla henkilöillä.

Annostus

Lääkärin ohjeen mukaan. Maha- ja pohjukaissuolihaavan hoidossa 1 (pore)tabletti tai 5 millilitraa oraalisuspensiota otetaan tavallisesti 3-4 kertaa vuorokaudessa noin tunti ennen aterioita, sekä yksi annos nukkumaan mennessä. Samaa annostusta käytetään toiminnallisten ylävatsavaivojen ja refluksitaudin hoidossa. Haavauman estohoidossa 1 (pore)tabletti tai 5 millilitraa oraalisuspensiota otetaan kaksi kertaa vuorokaudessa.Ruokatorven tulehdusta hoidettaessa otetaan 1 poretabletti aterioiden välillä tai 5 millilitraa oraalisuspensiota noin tunti aterioiden jälkeen 3-4 kertaa vuorokaudessa ja nukkumaan mennessä. Ruoansulatuskanavan verenvuotojen ehkäisyyn käytetään yleensä 5 millilitraa oraalisuspensiota 4-6 kertaa vuorokaudessa.Pakkauksessa on tarkka annostusohje.

Lääkkeen ottaminen

Tabletti niellään runsaan nesteen kera. Poretabletti liuotetaan lasilliseen vettä ja syntynyt liuos juodaan heti poretabletin liuettua. Oraalisuspensio on ravistettava hyvin ennen käyttöä ja sen voi huuhdella alas nestetilkan avulla.

Vaikutustapa

Sukralfaatti neutraloi mahahappoa ja muodostaa mahalaukun seinämän pinnalle suojaavan kalvon.

Haittavaikutukset

Lääkkeen käytön aikana voi joskus esiintyä ummetusta tai pahoinvointia.

Raskaus ja imetys

Soveltuu käytettäväksi satunnaisesti raskauden ja imetyksen aikana.

Säilytys

Tabletti: Huoneenlämmössä (15-25 °C). Poretabletti: Huoneenlämmössä (15–25 °C), kuivassa paikassa.Oraalisuspensio: Alle 25 °C. Älä säilytä kylmässä; ei saa jäätyä.

Ulkonäkö

Tabl: Valkoinen, jakouurteinen kapselitabletti.Poretabl: Valkoinen, tasainen, viistoreunainen, halkaisija noin 25 mm.Oraalisuspensio: Valkoinen homogeeninen suspensio.

Hinta ja pakkaustiedot

Rinnakkaisvaihtoehdot

Ks. lääkkeen rinnakkaisvaihtoehdot hintavertailusta1.

Lääkeoppaan sisällöistä vastaa Lääketietokeskus www.laaketietokeskus.fi2