Etusivu » Lääkeopas » B » Bemetson, Bemetson-K

Bemetson, Bemetson-K

Markkinoija

ORION PHARMA

Vaikuttava aine

beetametasoni

beetametasoni, kliokinoli

Käyttötarkoitus

Bemetsonia käytetään vaikeisiin ihon ja päänahan sairauksiin, tulehduksiin ja allergioihin. Tyypillisiä käyttöaiheita ovat psoriasis ja eräät muut ihosairaudet sekä erilaiset ihotulehdukset ja allergiset ihottumat. Päänahan hoitoon tarkoitettu liuos sopii myös muille karvaisille alueille hoitamaan punoittavaa, kutisevaa ja usein hilseilevää ihottumaa. Bemetson-K soveltuu käytettäväksi silloin, kun ihottuma on tulehtunut ja märkii tai tällaisen vaara on ilmeinen.

Annostus

Lääkärin ohjeen mukaan. Valmisteita käytetään tavallisesti 1-2 kertaa vuorokaudessa. Erittäin vaikeiden ihottumien hoidossa lääkkeen tehoa voidaan lääkärin harkinnan perusteella lisätä peittämällä hoidettava ihoalue muovikelmulla. Tätä ei saa kuitenkaan tehdä omin päin.

Lääkkeen ottaminen

Valmisteita levitetään ohuelti - sitä ohuempi kerros, mitä ohuempi käsiteltävä ihonkohta on. Erityisen varovainen on oltava hoidettaessa kasvojen, kaulan, taivealueiden tai sukuelinten ihoa. Päänahkaan tarkoitettua liuosta tiputetaan hoidettaville alueille siten, että hiuksiin tehdään jakauksia ja liuosta hierotaan sormenpäillä kevyesti päänahkaan. Lääkettä ei saa päästää silmiin.

Vaikutustapa

Beetametasoni lievittää paikallisesti käytettynä ihon allergisia ja tulehdukseen liittyviä reaktioita. Kliokinoli on antibiootti, joka tappaa bakteereita ja eräitä muita eliöitä. Emulsiovoidetta on tarkoitus käyttää hiljattain alkaneisiin, vetistäviin ihottumiin, voidetta lähinnä hilseilevän kuivaan ihoon tai kuivuneisiin ihonkohtiin.

Haittavaikutukset

Ohjeiden mukaan käytettynä lääke ei juurikaan aiheuta haittavaikutuksia. Käytettäessä lääkettä pitkiä aikoja tai suurina annoksina sitä voi imeytyä elimistöön, mistä saattaa olla haittaa. Ihoon voi pitkäaikaiskäytössä tulla arpijuovia tai verenpurkaumia. Tietyt vaikeat ihosairaudet voivat kuitenkin vaatia pitkään jatkuvaa lääkitystä silloinkin, kun tästä saattaa aiheutua haittavaikutuksia. Bemetson-K:n sisältämä kliokinoli voi värjätä ihoa, vaatteita ja vaaleita ihokarvoja kellertäviksi.

Raskaus ja imetys

Lääkkeen käyttämisestä raskauden aikana ja imetyksen yhteydessä on neuvoteltava lääkärin kanssa.

Säilytys

Bemetson emulsiovoide ja voide: säilytä huoneenlämmössä (15-25 °C), Bemetson liuos päänahkaan: säilytä jääkaapissa (2-8 °C); valonarkaa, lääkepullo tulee säilyttää kotelossa, Bemetson-K emulsiovoide: säilytä jääkaapissa (2-8 °C).

Ulkonäkö

Bemetson emulsiovoide: valkoinen emulsiovoide.Bemetson voide: valkoinen tai kellertävä voide.Bemetson liuos päänahkaan: opalisoiva, viskoosi liuos.Bemetson-K emulsiovoide: keltainen voide.

Hinta ja pakkaustiedot

Rinnakkaisvaihtoehdot

Ks. lääkkeen rinnakkaisvaihtoehdot hintavertailusta1.

Lääkeoppaan sisällöistä vastaa Lääketietokeskus www.laaketietokeskus.fi2