Etusivu » Lääkeopas » E » Estring

Estring

Markkinoija

PFIZER

Vaikuttava aine

estradioli

Käyttötarkoitus

Valmiste on tarkoitettu hoitamaan paikallisesti vaihdevuosiin liittyviä emättimen limakalvon muutoksia ja niistä aiheutuvia oireita.

Annostus

Rengasta pidetään yhtäjaksoisesti paikallaan kolme kuukautta, minkä jälkeen sen voi vaihtaa uuteen.

Lääkkeen ottaminen

Soikeaksi puristettu rengas viedään mahdollisimman syvälle emättimeen. Renkaan voi poistaa tilapäisesti sukupuoliyhdynnän ajaksi, sekä jos se tipahtaa helposti ulostamisen yhteydessä.

Vaikutustapa

Valmisteesta vapautuu tasaisesti ja pitkään estradiolia, joka korvaa eritykseltään vähenevää, elimistön omaa naishormonia.

Haittavaikutukset

Haittavaikutukset ovat yleensä harvinaisia. Emätinvuotoa ja ohimenevää paikallista ärsytystä esiintyy joskus. Estradiolia vapautuu valmisteesta suhteellisen pieniä määriä, minkä vuoksi hormonaalisia yleisvaikutuksia ei yleensä esiinny. Päänsärkyä, vatsakipuja, unettomuutta ja influenssaa muistuttavia oireita on joskus ilmennyt. Pakkausselosteessa on kerrottu myös harvinaisimmista haittavaikutuksista.

Raskaus ja imetys

Valmistetta ei saa käyttää raskauden tai imetyksen yhteydessä.

Säilytys

Alle 25 °C.

Ulkonäkö

Läpikuultava, elastinen silikonirengas, jossa on valkoinen, hormonia sisältävä ydin. Renkaan ulkohalkaisija on 55 mm, poikittaisläpimitta 9 mm ja hormonia sisältävän ytimen läpimitta 2 mm.

Hinta ja pakkaustiedot

Rinnakkaisvaihtoehdot

Ks. lääkkeen rinnakkaisvaihtoehdot hintavertailusta1.

Lääkeoppaan sisällöistä vastaa Lääketietokeskus www.laaketietokeskus.fi2