Etusivu » Lääkeopas » H » Heinix

Heinix

Markkinoija

VERMAN

Vaikuttava aine

setiritsiini

Käyttötarkoitus

Allergisen nuhan hoito. Lääkkeellä voidaan hoitaa myös nuhan yhteydessä esiintyvää pitkäaikaista nokkosihottumaa ja vuotavia silmiä.

Annostus

Aikuisille ja yli 12-vuotiaille lapsille 1 tabletti kerran vuorokaudessa. Jos lääke tuntuu väsyttävän, tabletti kannattaa ottaa illalla. 6-12-vuotiaille lapsille soveltuu yksi tabletti kerran tai puolikas kahdesti vuorokaudessa. Lääkettä ei saa antaa alle 6-vuotiaille lapsille.

Lääkkeen ottaminen

Tabletti niellään runsaan nesteen kera. Ruoka ei vaikuta lääkkeen imeytymiseen. Allergiatesteihin menevän potilaan tulisi keskeyttää lääkitys vähintään 3 vrk ennen testejä.

Vaikutustapa

Antihistamiinit vaimentavat allergia- eli yliherkkyysreaktioiden yhteydessä liiallisena vapautuvan histamiinin vaikutuksia, jolloin mm. kirkaslimainen nuha, kutina ja silmien vuotaminen vähenevät.

Haittavaikutukset

Lääke voi aiheuttaa suun kuivumista. Hoidon aikana tulee kiinnittää erityistä huomiota suun ja hampaiden hoitoon, koska suun kuivuessa karieksen vaara voi kasvaa. Joskus lääke aiheuttaa uneliaisuutta, mikä voi heikentää tarkkaavaisuutta liikenteessä. Setiritsiini saattaa voimistaa alkoholin vaikutuksia. Alkoholia tuleekin käyttää lääkityksen yhteydessä varoen.

Raskaus ja imetys

Lääkäri arvioi lääkkeen tarpeen raskauden aikana. Imetyksen yhteydessä käyttöä pitää välttää.

Säilytys

Tämä lääkevalmiste ei vaadi erityisiä säilytysolosuhteita.

Ulkonäkö

Valkoinen tai lähes valkoinen, pyöreä, kaksoiskupera kalvopäällysteinen tabletti, jonka toisella puolella on jakouurre. Tabletti voidaan puolittaa.

Hinta ja pakkaustiedot

Rinnakkaisvaihtoehdot

Ks. lääkkeen rinnakkaisvaihtoehdot hintavertailusta1.

Lääkeoppaan sisällöistä vastaa Lääketietokeskus www.laaketietokeskus.fi2