Etusivu » Lääkeopas » D » Divitren

Divitren

Markkinoija

ORION PHARMA

Vaikuttava aine

estradioli, medroksiprogesteroni

Käyttötarkoitus

Lääkettä käytetään ehkäisemään ja lievittämään elämän laatua heikentäviä vaihdevuosioireita. Valmiste soveltuu myös luukadon eli osteoporoosin estohoitoon, mikäli muut hoitomuodot eivät sovi.

Annostus

Lääkärin ohjeen mukaan. Lisäksi pakkauksessa on yksityiskohtainen annostusohje. Jos annoksen ottaminen unohtuu, otetaan uusi seuraavana päivänä. Unohtelu lisää vuotohäiriöiden mahdollisuutta.

Lääkkeen ottaminen

Tabletit niellään runsaan nesteen kera.

Vaikutustapa

Lääke on suunniteltu siten, että se muistuttaa kuukautiskierron hormonivaihteluita, mutta kuitenkin siten, että vuoto tulee kolmen kuukauden välein. Ensimmäiset 70 valkoista tablettia sisältävät estrogeenia ja seuraavat 14 sinistä tablettia lisäksi keltarauhashormonia. Näiden jälkeen otetaan 7 keltaista tablettia, joissa ei ole mitään vaikuttavaa ainetta.

Haittavaikutukset

Mahdollisia haittavaikutuksia ovat mm. pahoinvointi, turvotukset, rintojen arkuus ja pingotus, päänsärky, väsymys, mielialan muutokset sekä välivuodot, joita voi tulla myös silloin, kun osa tableteista jää ottamatta. Jos hoidon aikana tulee näköhäiriöitä tai voimakasta päänsärkyä, on hakeuduttava lääkäriin. Rintasyövän vaara voi pitkäaikaiskäytössä kasvaa.

Raskaus ja imetys

Valmistetta ei saa käyttää raskauden eikä imetyksen aikana.

Säilytys

Säilytä huoneenlämmössä (15-25 °C).

Ulkonäkö

Valkoinen tabl. valkoinen tai melkein valkoinen, päällystämätön, pyöreä, kupera, jakouurteellinen tabletti, jossa koodi "T", halk. 7 mm; sininen tabl. vaaleansininen, päällystämätön, pyöreä, tasainen, viistoreunainen, jakouurteellinen tabletti, halk. 9 mm; keltainen tabletti: keltainen, pyöreä, tasainen, viistoreunainen, päällystämätön, jakouurteellinen tabletti, halk. 7 mm.

Hinta ja pakkaustiedot

Rinnakkaisvaihtoehdot

Ks. lääkkeen rinnakkaisvaihtoehdot hintavertailusta1.

Lääkeoppaan sisällöistä vastaa Lääketietokeskus www.laaketietokeskus.fi2