Etusivu » Lääkeopas Terveyskirjasto » H » Humira Injektioneste, Liuos 40 Mg/0,8 Ml, Injektioneste, Liuos, Esitäytetty Kynä 40 Mg, Injektioneste, Liuos, Esitäytetty Ruisku 40 Mg

Lääkeopas Terveyskirjasto

Lääketietokeskuksen julkaisema Lääkeopas on tarkoitettu potilaille. Se sisältää tiedot lähes 1 700 lääkevalmisteesta. Lääkkeitä koskevat tekstit on laadittu Lääketietokeskuksessa, jonne myös sisältöä koskevat palautteet ohjataan (www.laaketietokeskus.fi).

Lääkkeet löytyvät aakkosellisesta hakemistosta niiden kauppanimien perusteella.


Humira Injektioneste, Liuos 40 Mg/0,8 Ml, Injektioneste, Liuos, Esitäytetty Kynä 40 Mg, Injektioneste, Liuos, Esitäytetty Ruisku 40 Mg

Markkinoija

ABBVIE

Vaikuttava aine

adalimumabi

Käyttötarkoitus

Nivelreuman ja selkärankareuman hoito. Nivelissä esiintyvän sekä muunlaisen psoriaasin ja Crohnin taudin hoito. Haavaisen paksusuolentulehduksen ja hikirauhastulehduksen hoito. Tiettyjen muiden erilaisten niveltulehdusten hoito lapsilla ja aikuisilla. Silmän suonikalvoston tulehduksen hoito.

Annostus

Lääkärin ohjeen mukaan.

Lääkkeen ottaminen

Lääke pistetään ihon alle. Sen voi pistää itse lääkärin tai hoitajan ohjeen mukaan.

Vaikutustapa

Tuumori- eli kasvainnekroositekijä-alfa -nimisen valkuaisaineen määrä on lisääntynyt reumasairauksissa ja se mm. ylläpitää niveltulehduksia. Valkuaisaineesta käytetään lyhennettä TNFa. Adalimumabi sitoutuu kasvainnekroositekijä-alfaan estäen sen haitallisia vaikutuksia, jolloin tulehdusreaktio ja niveltulehdukset rauhoittuvat.

Haittavaikutukset

Lääkkeen yleisimmät haittavaikutukset ovat päänsärky, mahavaivat, ihottuma, luusto- ja lihaskivut, pistoskohdan reaktiot (kuten punoitus) sekä lisääntynyt hengitystieinfektioiden määrä. Joskus voi esiintyä myös muita infektioita ja iho-oireita, kasvaimia, allergioita, tuntoaistihäiriöitä, migreeniä, silmäoireita, huimausta, mielialan vaihtelua, ahdistuneisuutta, unettomuutta, sydämen sykkeen kiihtymistä ja rintakipua, kohonnutta verenpainetta, mustelmia, kuumia aaltoja, lihaskouristuksia, turvotusta, verivirtsaisuutta, kuumetta, hengenahdistusta ja yskää. Mahdolliset huimaus ja näköhäiriöt voivat heikentää ajokykyä.

Jos ilmaantuu sitkeää yskää tai kuumetta, laihtumista, lämpöilyä, voimattomuutta, mustelmia, verenvuotoa tai kalpeutta, on otettava yhteys lääkäriin.

Eläviä mikrobeja sisältäviä rokotteita ei suositella otettavaksi hoidon aikana lisääntyneen infektioriskin takia.

Raskaus ja imetys

Käyttöä raskauden aikana ei suositella. Hedelmällisessä iässä olevien naisten on huolehdittava ehkäisystä hoidon aikana ja viisi kuukautta sen jälkeen. Imettää saa vasta 5 kuukautta viimeisimmän lääkeannoksen ottamisen jälkeen.

Säilytys

Jääkaapissa (2 °C - 8 °C) alkuperäispakkauksessa, valolta suojassa. Ei saa jäätyä.

Yksittäinen esitäytetty ruisku/kynä voidaan säilyttää huoneenlämmössä, valolta suojassa, enintään 25 °C:ssa 14 päivän ajan. Ruisku/kynä on hävitettävä, jos sitä ei käytetä 14 päivän aikana.

Ulkonäkö

Kirkas, väritön liuos.

Hinta ja pakkaustiedot

Rinnakkaisvaihtoehdot

Ks. lääkkeen rinnakkaisvaihtoehdot hintavertailusta1.

Lääkeoppaan sisällöistä vastaa Lääketietokeskus www.laaketietokeskus.fi2

Virhe artikkelin avauksessa: ORA-06502: PL/SQL: numeric or value error: character string buffer too small