Terveyskirjasto

Hae Terveyskirjastosta

Voit laajentaa hakua katkaisemalla sanan *-merkillä (esim. uni*).
Lue lisää
 »
 

Terveyskirjasto - Luotettavaa tietoa terveydestä

Syyskampanja
 
 

Precosa

Markkinoija

Algol Pharma Oy

Vaikuttava aine

Kylmäkuivattu hiivasieni, jonka latinankielinen nimi on Saccharomyces boulardii. Se kuuluu probiootteihin, jotka ovat pieneliöitä eli mikrobeja, ja joita Saccharomyces-hiivasienen lisäksi ovat esimerkiksi maitohappobakteerit.

Käyttötarkoitus

Valmistetta käytetään ripulin hoitoon ja ehkäisemään antibioottihoitoon mahdollisesti liittyvää ripulia. Sitä voidaan käyttää myös ehkäisemään matkoilla mahdollisesti ilmenevää ripulia eli turistiripulia.

Annostus

Tavanomainen annos aikuisille on kaksi kapselia tai annospussia aamulla ja illalla eli yhteensä neljä kapselia tai annospussia päivässä. Lapsille suositellaan yhtä kapselia tai annospussia aamulla ja illalla eli yhteensä kaksi kapselia tai annospussia päivässä.

Antibioottiripulin ehkäisyyn probioottihoito aloitetaan yhleensä 2-3 päivän kuluessa antibiootin aloittamisesta ja jatketaan vähintään 3 päivää antibioottikuurin päättymisen jälkeen. Ripulin ehkäisyyn esimerkiksi matkoilla probioottihoito aloitetaan pari päivää ennen matkaa ja jatketaan koko matkan ajan.

Lääkkeen ottaminen

Kapselit niellään nesteen kera. Tarvittaessa kapselit voidaan avata ja sisältö sekoittaa ruokaan tai juomaan. Annospussissa oleva jauhe sekoitetaan nesteeseen tai sirotellaan ruokaan. Sitä ei saa sekoittaa jääkylmiin eikä kuumiin juomiin.

Ripuli moninkertaistaa luontaisen nestetarpeen. Ripulitaudin aikana pitää juoda runsaasti nesteitä, esimerkiksi vettä, teetä, laimeaa mehua tai ripulijuomaa.

Vaikutustapa

Probiootit tasapainottavat suolistossa normaalisti olevia bakteerikantoja ja estävät bakteerien haitallisia vaikutuksia suolen limakalvolla. Tämä lievittää ripulia tai vähentää sen ilmaantumista. Probiootit kulkeutuvat suoliston läpi eivätkä imeydy suolistosta elimistöön.

Haittavaikutukset

Valmiste aiheuttaa harvoin haittavaikutuksia. Joskus voi ilmetä ummetusta tai janon tunnetta.

Raskaus ja imetys

Valmistetta voi käyttää raskauden aikana ja imetyksen yhteydessä.

Säilytys

Kapseli: Lasipurkki: Säilytä alle 25 °C. Pidä pakkaus tiiviisti suljettuna. Läpipainopakkaus: Ei erityisiä säilytysolosuhteita.
Jauhe: Säilytä alle 25 °C. Säilytettävä alkuperäispakkauksessa kosteudelta suojaamiseksi.

Ulkonäkö

Valkoinen liivatekapseli; beigen värinen jauhe.

Hinta ja pakkaustiedot

VahvuusPakkausLääkemuotoHintaViitehinta
250 MG10 kplJAUHE ORAALISUSP VARTEN (ANNOSPUSSI)7.11
250 MG20 kplJAUHE ORAALISUSP VARTEN (ANNOSPUSSI)12.95
250 MG20 kplKAPS, KOVA12.95
250 MG30 folKAPS, KOVA18.96
250 MG50 kplKAPS, KOVA29.98

Rinnakkaisvaihtoehdot

Ks. lääkkeen rinnakkaisvaihtoehdot hintavertailusta 1.

Lääkeoppaan sisällöistä vastaa Lääketietokeskus (www.laaketietokeskus.fi).

Kotikuntasi terveyspalvelut

Valitse kotikuntasi