Markkinoija

MYLAN FINLAND

Vaikuttava aine

laktuloosi

Käyttötarkoitus

Eri syistä johtuvan ummetuksen hoito ja ulostamisen helpottaminen mm. peräpukamien hoidossa. Lisäksi eräiden melko harvinaisten maksasairauksien lisähoito.

Annostus

Annostuksesta on hyvä neuvotella lääkärin kanssa etenkin, jos lääkettä joutuu käyttämään usein tai pitkiä aikoja.Annostus on yksilöllinen eli vaihtelee ummetuksen vaikeusasteen mukaan ja myös muutoin yksilöstä toiseen.

Tavallisimmat annokset

Aikuiset ja nuoret: alkuannos 10 - 30 g päivässä ja ylläpitoannos 10 - 20 g päivässä.Lapset 7-14 vuotta: alkuannos 10 g päivässä ja ylläpitoannos 10 g päivässä.Lapset 1-6 vuotta: alkuannos 5 - 10 g päivässä ja ylläpitoannos 5 - 10 g päivässä.Alle 1-vuotiaille suositellaan Duphalac-oraaliliuoksen käyttöä.

Lääkkeen ottaminen

Jauheen voi ottaa sellaisenaan tai nesteeseen tai ruokaan sekoitettuna. Jauhe voidaan myös ottaa lusikalla tai kaataa suoraan kielelle, minkä jälkeen juodaan vettä tai muuta nestettä. Kerta-annos niellään yhdellä kertaa eikä sitä tule pitää suussa pitkään. Yleensä vuorokauden annos otetaan aina samaan aikaan, esim. aamiaisen yhteydessä.Hoidon aikana on juotava riittävästi (1,5-2 l/päivä) nestettä.

Vaikutustapa

Laktuloosi vaikuttaa paikallisesti paksusuolessa ruoansulatusta sääteleviin bakteereihin siten, että suolen tyhjeneminen kiihtyy. Vaikutus alkaa hitaasti, yleensä kolmen päivän kuluessa.

Haittavaikutukset

Hoidon alkuvaiheessa saattaa esiintyä ilmavaivoja. Suuret annokset voivat aiheuttaa ripulia tai vatsakipuja. Tällöin annosta pitää pienentää.

Raskaus ja imetys

Saa käyttää raskauden ja imetyksen aikana.

Säilytys

Ei vaadi erityisiä säilytysolosuhteita, joten voidaan säilyttää huoneenlämmössä alle 25 °C.

Ulkonäkö

Valkoinen tai melkein valkoinen jauhe.

Hinta ja pakkaustiedot