Markkinoija

MYLAN FINLAND

Vaikuttava aine

influenssa A-virus, influenssa B-virus

Käyttötarkoitus

Influvac on rokote kausi-influenssaa vastaan. Rokotuksesta hyötyvät erityisesti pitkäaikaissairaat ja vastustuskyvyltään heikentyneet.

Annostus

Yksi rokotuskerta vuosittain. Ensi kertaa rokotettavat lapset tarvitsevat uusintarokotuksen, joka otetaan neljän viikon kuluttua ensimmäisestä.

Lääkkeen ottaminen

Lääkäri tai hoitaja antaa rokotteen ruiskeena lihakseen tai syvälle ihon alle. Kuumetaudin tai infektion aikana rokotusta tulee lykätä.

Vaikutustapa

Rokotteen sisältämät aineet synnyttävät elimistössä vastustuskykyä sisältämilleen viruksille. Suoja kehittyy yleensä noin 2-3 viikon kuluttua rokotuksen saamisesta ja kestää 6-12 kuukautta. Influenssarokotus ei estä tavanomaisia flunssatauteja tarttumasta.

Haittavaikutukset

Rokotteen yleisimmät haittavaikutukset ovat rokotuskohdan paikalliset oireet, kuten punoitus, turvotus, kipu, mustelmat ja ihon kovettumat. Muita mahdollisia haittavaikutuksia ovat flunssaa muistuttavat oireet, kuten kuume, huonovointisuus, vilunväristykset, väsymys, päänsärky, hikoilu, lihaskipu ja nivelsärky. Nämä oireet häviävät tavallisesti itsekseen parissa päivässä. Rokote ei sovi henkilöille, jotka ovat yliherkkiä kananmunalle, kanaproteiinille, formaldehydille, setyylitrimetyyliammoniumbromidille, polysorbaatti 80:lle tai gentamisiinille.

Raskaus ja imetys

Lääkäri arvioi rokotteen ottamisen tarpeellisuuden raskauden aikana. Imetyksen aikana rokotteen voi ottaa.

Säilytys

Influvac on säilytettävä jääkaapissa (+2 °C - +8 °C). Ei saa jäätyä. Herkkä valolle.

Ulkonäkö

Kirkas, väritön neste kerta-annosruiskuissa (lasia, tyyppi I).

Hinta ja pakkaustiedot