Markkinoija

BOEHRINGER INGELHEIM

Vaikuttava aine

dipyridamoli, asetyylisalisyylihappo

Käyttötarkoitus

Lääke ehkäisee aivoverisuonten tukoksia ja toistuvia ohimeneviä aivoverenkiertohäiriökohtauksia (TIA) erityisesti, kun potilaalla on ollut niitä tai niihin viittaavia oireita aikaisemmin.

Annostus

Lääkärin ohjeen mukaan, yleensä yksi kapseli kaksi kertaa vuorokaudessa. Jos hoidon alkuvaiheessa ilmaantuu päänsärkyä, tulee annostusta tilapäisesti muuttaa lääkärin ohjeen mukaan.

Lääkkeen ottaminen

Kapselit on nieltävä kokonaisina vesilasillisen kera. Lääkeannoksen voi ottaa ruokailusta riippumatta.

Vaikutustapa

Lääke vähentää verihyytymän syntyyn tarvittavien verihiutaleiden tarttumista toisiinsa ja ehkäisee siten verisuonitukoksien syntymistä.

Haittavaikutukset

Lääkkeen yleisimmät haittavaikutukset ovat huimaus, päänsärky ja ruoansulatuskanavan oireet, kuten ripuli, pahoinvointi, vatsakivut ja ruoansulatushäiriöt. Joskus voi esiintyä myös verimuutoksia, allergisia reaktioita, oksentelua, lihaskipuja ja verenvuotoja (esim. ruoansulatuskanavassa, nenässä tai kallon sisällä).

Raskaus ja imetys

Käytöstä raskauden tai imetyksen aikana tulee neuvotella lääkärin kanssa. Ei saa käyttää viimeisen raskauskolmanneksen aikana.

Säilytys

Säilytä alle 30 °C, purkki tiiviisti suljettuna. Herkkä kosteudelle.

Ulkonäkö

Punainen yläosa ja luunvalkoinen alaosa. Kapselit sisältävät keltaisia dipyridamolirakeita ja valkoisen asetyylisalisyylihappotabletin.

Hinta ja pakkaustiedot