Markkinoija

BOEHRINGER INGELHEIM

Vaikuttava aine

telmisartaani, hydroklooritiatsidi

Käyttötarkoitus

Kohonneen verenpaineen eli hypertension hoito.

Annostus

Lääkärin ohjeen mukaan. Tavanomainen annos on yksi tabletti vuorokaudessa.

Lääkkeen ottaminen

Tabletit niellään vesilasillisen kera aterioista riippumatta. Ne otetaan läpipainolevystä juuri ennen annostelua. Iho on suojattava auringonvalolta ja UV-säteiltä hoidon aikana.

Vaikutustapa

Angiotensiini on veressä esiintyvä aine, joka supistaa verisuonia ja säätelee elimistön suolatasapainoa. Telmisartaani estää angiotensiinin vaikutuksia, jolloin verisuonet laajenevat ja verenpaine laskee.

Hydroklooritiatsidi tehostaa telmisartaanin vaikutusta. Se poistaa elimistöstä suolaa ja nestettä ja alentaa näin verenpainetta. Se vähentää myös mahdollisesti esiintyvää turvotusta.Lääke saavuttaa täyden tehonsa yleensä 4-8 viikon kuluttua hoidon aloittamisesta.

Haittavaikutukset

Lääkkeen käytön aikana voi joskus esiintyä huimausta tai pahoinvointia. Jos ilmenee epäilyttäviä ihomuutoksia, on otettava heti yhteyttä lääkäriin.

Saattaa heikentää ajokykyä.

Raskaus ja imetys

Lääkettä ei saa käyttää raskauden tai imetyksen aikana.

Säilytys

Alkuperäispakkauksessa huoneenlämmössä (15-25 °C), kosteudelta suojassa.

Ulkonäkö

40/12,5 mg: Punainen ja valkoinen pitkulainen 5,2 mm:n kaksikerrostabletti, johon on kaiverrettu yrityksen logo ja koodi H4.80/12,5 mg: Punainen ja valkoinen pitkulainen 6,2 mm:n kaksikerrostabletti, johon on kaiverrettu yrityksen logo ja koodi H8.80/25 mg: Keltainen ja valkoinen pitkulainen 6,2 mm:n kaksikerrostabletti, johon on kaiverrettu yrityksen logo ja koodi H9.

Hinta ja pakkaustiedot