Markkinoija

ALLERGAN

Vaikuttava aine

ketorolaakki

Käyttötarkoitus

Allergisten oireiden lievitys silmän sidekalvolla sekä tulehduksen oireiden hoito silmäleikkauksen jälkeen. Lääke ei auta märkivään silmätulehdukseen.

Annostus

Lääkärin ohjeen mukaan. Allergiaoireisiin otetaan yleensä yksi tippa neljä kertaa vuorokaudessa enintään viikon ajan.

Lääkkeen ottaminen

Jos käytetään samanaikaisesti muita paikallisesti annosteltavia silmälääkkeitä, on kahden lääkkeen annon välillä on pidettävä vähintään 5 minuutin tauko.

Piilolinssit poistetaan silmistä ennen lääkkeen käyttämistä ja odotetaan vähintään 15 minuuttia ennen kuin ne laitetaan uudelleen silmiin.

Vaikutustapa

Ketorolaakki kuuluu tulehduskipulääkkeisiin. Lääke vähentää tulehdusta aiheuttavien aineiden määrää silmän sidekalvolla, jolloin kipu, kirvely ja punoitus vähenevät.

Haittavaikutukset

Lääkkeen yleisimmät haittavaikutukset ovat silmä-ärsytys, kipu ja kirvely. Joskus voi esiintyä myös muita paikallisia oireita lääkettä saaneessa silmässä. Lääke sisältää säilytysainetta, joka voi aiheuttaa pehmeiden piilolinssien värjäytymistä.

Silmätippojen tiputtamisen jälkeen saattaa esiintyä ohimenevää näön sumenemista. Älä aja autoa äläkä käytä vaarallisia koneita ennen kuin näkö palautuu ennalleen.

Raskaus ja imetys

Lääkettä ei suositella käytettäväksi raskauden tai imetyksen aikana.

Säilytys

Säilytä alle 25 °C.

Ulkonäkö

Kirkas ja väritön tai vaaleankeltainen liuos.

Hinta ja pakkaustiedot