Markkinoija

BAYER

Vaikuttava aine

vardenafiili

Käyttötarkoitus

Lääke on tarkoitettu erektiohäiriöiden hoitoon. Sen tarkoituksena on vahvistaa tai pitkittää siittimen jäykistymistä, jos tämä ei muuten onnistu. Lääke ei ole tarkoitettu naisille eikä alle 18-vuotiaille. Sitä ei saa käyttää, jos seksuaalinen kiihottuminen voi pahentaa jotakin vaikeaa sairautta tai aiheuttaa hengenvaaran.

Annostus

Lääkäri määrää annostuksen. Yleensä hoito aloitetaan 10 mg:n tabletilla, mutta yli 75-vuotiailla sekä eräiden muiden lääkkeiden käytön yhteydessä suositellaan aluksi 5 mg:n vahvuutta. Lääkärin arvion mukaan voidaan annosta muuttaa alkuperäisestä suuremmaksi tai pienemmäksi. Saman vuorokauden aikana saa ottaa enintään yhden tabletin. Lääkettä otetaan vain tarvittaessa, eli kerran aloitettu hoito ei merkitse sitä, että jatkossa tabletteja pitäisi käyttää aina erektion aikaansaamiseksi.

Lääkkeen ottaminen

Tabletti otetaan vesitilkan kera 25-60 minuuttia ennen suunniteltua yhdyntähetkeä. Ruoka hidastaa hieman lääkkeen vaikutuksen alkamishetkeä, mikä on syytä ottaa huomioon aikalaskelmissa.

Vaikutustapa

Erektiohäiriöstä kärsivällä siitin ei kykene jäykistymään riittävästi, tai kovettuminen loppuu ennenaikaisesti. Taustalla saattaa olla mm. sukupuolikykyä vähentäviä sairauksia tai henkisiä syitä. Ennen lääkityksen aloittamista on syytä keskustella perusteellisesti lääkärin kanssa mm. erektiohäiriön luonteesta, seksuaalisen kanssakäymisen tarpeesta sekä muista mahdollisuuksista vaikuttaa tilanteeseen. Lääke ei lisää sukupuolista halua eikä vaikuta ilman seksuaalista kiihotusta.

Haittavaikutukset

Lääke voi aiheuttaa yleisimmin päänsärkyä ja ihon punoitusta. Nenän tukkoisuutta, huimausta, pahoinvointia ja muita vatsaoireita voi ilmetä, ja joskus on tullut lieviä näköhäiriöitä. On myös mahdollista, että siitin pysyy kivuliaasti jäykistyneenä useita tunteja sen ottamisen jälkeen. Tällöin on syytä hakeutua lääkärin hoitoon. Etenkin käytön alkuvaiheessa on hyvä tarkkailla lääkkeen vaikutuksia omaan kykyyn selviytyä liikenteessä ja muissa vastaavissa tilanteissa. Lääkettä ei pidä käyttää samanaikaisesti nitraattivalmisteiden eikä myöskään muiden erektiohäiriölääkkeiden kanssa. Muidenkin lääkkeiden samanaikaisesta käytöstä Levitran kanssa on syytä neuvotella lääkärin kanssa.

Raskaus ja imetys

Lääke on tarkoitettu vain miesten käyttöön.

Säilytys

Tämä lääkevalmiste ei vaadi erityisiä säilytysolosuhteita.

Ulkonäkö

Oranssi, pyöreä tabletti, toisella puolella BAYERin risti ja toisella puolella "5", "10" tai "20".

Hinta ja pakkaustiedot