Markkinoija

ALLERGAN

Vaikuttava aine

bimatoprosti, timololi

Käyttötarkoitus

Valmistetta käytetään alentamaan kohonnutta silmänpainetta.

Annostus

Lääkärin ohjeen mukaan. Tavallisesti otetaan yksi tippa sairaaseen silmään aamuisin. Jos annos jää väliin jatketaan seuraavana aamuna normaaliin tapaan.

Lääkkeen ottaminen

Vuorokaudessa saa ottaa vain yhden tipan sairaaseen silmään.

Kerta-annos on tarkoitettu vain yhtä käyttökertaa varten; yksi pakkaus riittää molempiin silmiin. Kerta-annospakkaukseen käyttämättä jäänyt liuos hävitetään.

Annoksen unohtuessa ei saa ottaa kaksinkertaista annosta, vaan hoitoa jatketaan normaaliin tapaan. Tipan tiputtamisen jälkeen on hyvä painaa luomiraon sisäkulmasta ja sulkea silmäluomet kahden minuutin ajaksi, jolloin tipan paikallinen vaikutus paranee. Jos samanaikaisesti käyttää useampia silmälääkkeitä, ne pitää ottaa vähintään viiden minuutin välein.

Pehmeät piilolasit otetaan pois silmistä ennen lääkkeen tiputusta, ja ne saa laittaa takaisin aikaisintaan 15 minuutin kuluttua lääkkeen käytöstä. Lääke voi aiheuttaa silmäripsien tuuhentumista tai silmien värin pysyvää muuttumista sekä tummentaa silmäluomen ihoa. Lääkettä ei saa päästää valumaan posken iholle karvankasvun välttämiseksi.

Vaikutustapa

Kumpikin lääkeaine alentaa kohonnutta silmänpainetta, mutta eri tavoin, ja niiden vaikutukset tehostavat toisiaan. Bimatoprosti helpottaa silmän sisäisen nesteen kiertoa, ja timololi vähentää nesteen muodostumista.

Haittavaikutukset

Lääke voi hetken ärsyttää paikallisesti, jolloin silmää kirvelee ja se punoittaa tai kutisee. Pitkäaikaiskäytössä hoidettavan silmän ripset voivat tuuhettua ja silmän väri voi muuttua sekä silmäluomi voi tummua.

Raskaus ja imetys

Käytöstä raskauden ja imetyksen aikana on syytä neuvotella lääkärin kanssa.

Säilytys

Ei erityisiä säilytysolosuhteita.

Ulkonäkö

Väritön tai hieman kellertävä liuos.

Hinta ja pakkaustiedot