Markkinoija

BOEHRINGER INGELHEIM

Vaikuttava aine

dabigatraanieteksilaatti

Käyttötarkoitus

Verisuonitukoksien ehkäisy lonkan tai polven tekonivelleikkauksen jälkeen ja potilailla, joilla on muusta syystä, kuten sydänsairaudesta tai verenkiertohäiriöstä johtuva riski saada verisuonitukos. Verisuonitukoksien hoito.

Annostus

Lääkärin ohjeen mukaan. Leikkauksen yhteydessä hoito aloitetaan muutaman tunnin kuluessa leikkauksen päättymisestä.

Lääkkeen ottaminen

Kapselit niellään kokonaisena veden kanssa, ruokailusta riippumatta. Kapselia ei saa avata, koska avaaminen voi lisätä verenvuotoriskiä.

Hoidon aikana on hyvä tarkkailla verenvuotojen merkkejä, kuten verivirtsaisuutta, tummia ulosteita, ihoverenvuotoja sekä leikkaushaavan vuotoja.

Vaikutustapa

Dabigatraani vaikuttaa veren hyytymistä säätelevien aineiden toimintaan siten, että verisuonitukosten vaara pienenee. Tukoksia voi syntyä muun muassa suurten leikkausten jälkeen ja tietyissä sydän- ja verenkiertosairauksissa (mm. sydämen eteisvärinä, sydämen vajaatoiminta, aivoverenkierron häiriöt).

Haittavaikutukset

Lääkkeen yleisimmät haittavaikutukset ovat pahoinvointi, vatsakipu, ripuli, ruoansulatushäiriö ja verenvuodot eri puolilla elimistöä.

Anemia, verivirtsaisuus, tummat ulosteet, mustelmat ja nenäverenvuoto viittaavat veren hyytymisen liialliseen heikkenemiseen ja näistä tulisi kertoa lääkärille.

Raskaus ja imetys

Lääkettä käytetään raskauden aikana vain poikkeustapauksissa. Lääkityksen aikana ei pidä imettää.

Säilytys

Säilytä alkuperäispakkauksessa. Herkkä kosteudelle.

Ulkonäkö

75 mg kaps: Valkoinen läpinäkymätön kansi ja valkoinen, läpinäkymätön runko. Kapseli sisältää kellertäviä pellettejä. Kanteen on painettu Boehringer Ingelheimin logo ja runkoon merkintä ”R75".

110 mg kaps: Vaaleansininen, läpinäkymätön kansi ja vaaleansininen, läpinäkymätön runko kokoa 1. Kapseli sisältää kellertäviä pellettejä. Kanteen on painettu Boehringer Ingelheimin logo ja runkoon merkintä ” R110”.

150 mg kaps: Vaaleansininen, läpinäkymätön kansi ja valkoinen, läpinäkymätön runko kokoa 0. Kapseli sisältää kellertäviä pellettejä. Kanteen on painettu Boehringer Ingelheimin logo ja runkoon merkintä ”R150”.

Hinta ja pakkaustiedot