Markkinoija

GLAXOSMITHKLINE

Vaikuttava aine

kefuroksiimi

Käyttötarkoitus

Erilaisten bakteeritulehdusten hoito mm. ihossa, poskionteloissa, keskikorvassa, keuhkoputkissa ja muualla hengitysteissä sekä virtsateissä.

Annostus

Lääkärin ohjeen mukaan.

Lääkkeen ottaminen

Ota lääke aterian jälkeen. Niele tabletit kokonaisina veden kanssa.Jos ilmaantuu voimakasta ripulia, tulee ottaa yhteys lääkäriin.Älä lopeta Zinnatin käyttöä neuvottelematta lääkärin kanssa.Älä ota ylimääräistä annosta korvataksesi unohtunutta annosta. Ota seuraava annos normaaliin aikaan.

Vaikutustapa

Kefuroksiimi on bakteereita tappava antibiootti, joka kuuluu kefalosporiinien ryhmään. Lääke tehoaa parhaiten, kun sitä on elimistössä tarpeeksi suuria pitoisuuksia riittävän pitkään. Tämän vuoksi kuuri kannattaa ottaa loppuun ja noudattaa annostusohjetta muutoinkin tarkkaan.

Haittavaikutukset

Lääkkeen yleisimmät haittavaikutukset ovat pahoinvointi, ripuli tai muut vatsavaivat sekä päänsärky, huimaus ja sieni-infektiot. Jos ripuli on voimakasta, on syytä ottaa yhteys lääkäriin.Jos ilmaantuu allergisen reaktion tai vakavan ihoreaktion oireita, tulee ottaa välittömästi yhteys lääkäriin.

Raskaus ja imetys

Lääkäri arvioi lääkkeen käytön raskauden ja imetyksen aikana.

Säilytys

Säilytetään kuivassa paikassa huoneenlämmössä (15 - 25 °C).

Ulkonäkö

Valkoisia, kalvopäällysteisiä, kapselinmuotoisia tabletteja, jotka ovat toiselta puolelta sileitä ja toisella puolella on kaiverrusmerkintä GXES5 (125 mg) ja GXES7 (250 mg).

Hinta ja pakkaustiedot