Markkinoija

ABBVIE

Vaikuttava aine

dasabuviiri

Käyttötarkoitus

C-hepatiitin eli maksatulehduksen hoito yhdessä muiden lääkkeiden kanssa.

Annostus

Lääkärin ohjeen mukaan. Yleensä 1 tabletti 2 kertaa päivässä.

Lääkkeen ottaminen

Tabletit niellään kokonaisina vesilasillisen kera ruokailun yhteydessä. Tabletteja ei saa pureskella, murtaa eikä liuottaa.

Jos annos unohtuu ottaa, se voidaan ottaa 6 tunnin kuluessa. Jos kulunut yli 6 tuntia, väliin jäänyttä annosta ei saa ottaa, vaan palataan tavanomaiseen aikatauluun. Kaksinkertaista annosta ei saa ottaa.

Vaikutustapa

Lääke estää C-hepatiittiviruksen lisääntymistä elimistössä.

Haittavaikutukset

Lääkkeen yleisimmät haittavaikutukset ovat unettomuus, pahoinvointi, oksentelu, kutina, voimattomuus ja väsymys. Mahdollinen väsymys voi heikentää ajokykyä.

Jos ilmenee maksatulehduksen varoitusmerkkejä, kuten väsymystä, heikotusta, ruokahaluttomuutta, pahoinvointia, oksentelua, keltaisuutta ja ulosteiden värimuutoksia, on otettava yhteys lääkäriin.

Lääkkeellä voi olla yhteisvaikutuksia muiden lääkkeiden kanssa, joten kaikista muista lääkityksistä ja luontaistuotteista tulee neuvotella lääkärin tai apteekkihenkilökunnan kanssa.

Raskaus ja imetys

Ei saa käyttää raskauden eikä imetyksen aikana.

Yhteiskäytössä ribaviriinin kanssa on huolehdittava tehokkaasta raskauden ehkäisystä hoidon aikana ja naisten vielä 4 kuukauden ja miesten 7 kuukauden ajan sen päätyttyä. Raskaana olevat naiset ja miehet, joiden naispuolinen kumppani on raskaana, eivät saa käyttää ribaviriiniä.

Säilytys

Ei vaadi erityisiä säilytysolosuhteita, joten voidaan säilyttää huoneenlämmössä (15-25 °C).

Ulkonäkö

Beige, soikeahko tabletti (koko 14,0 mm x 8,0 mm), toisella puolella kaiverrus ”AV2”.

Hinta ja pakkaustiedot