Markkinoija

BAYER

Vaikuttava aine

gestodeeni, etinyyliestradioli

Käyttötarkoitus

Raskauden ehkäisy.

Annostus

Lääkärin ohjeen mukaan. Yleensä otetaan yksi tabletti päivässä 21 päivän ajan, minkä jälkeen pidetään 7 päivän tauko ennen seuraavan pakkauksen aloittamista. Tauon aikana tulee yleensä tyhjennysvuoto. Pakkauksessa on yksityiskohtainen käyttöohje. Tablettien ehkäisyteho alkaa jo ensimmäisenä käyttöpäivänä, jos pakkausselosteen ohjetta on noudatettu oikein.

Lääkkeen ottaminen

Tabletti niellään nesteen kera. Jos tabletin ottaminen unohtuu, on unohtunut tabletti otettava 12 tunnin sisällä. Jos viimeisen tabletin nauttimisesta on kulunut tätä kauemmin, tulee raskauden ehkäisystä huolehtia seuraavan 7 päivän ajan esim. kondomin avulla.

Vaikutustapa

Valmiste on yhdistelmäehkäisytabletti, joka sisältää keltarauhashormonia, gestodeenia ja estrogeenia, etinyyliestradiolia. Nämä ns. vaikuttavat aineet ehkäisevät raskautta estämällä munasolun irtoamisen. Myös kohdunkaulan lima muuttuu siittiöitä huonosti läpäiseväksi.

Haittavaikutukset

Lääkkeen käytön aikana voi joskus esiintyä masentuneisuutta, mielialojen muutoksia, päänsärkyä, pahoinvointia, vatsakipua, rintojen kipua ja herkkyyttä tai painon nousua. Jos ilmenee mielialamuutoksia tai masentuneisuutta, tulisi ottaa yhteyttä lääkäriin.

Veritulpan riski on hieman lisääntynyt ehkäisypillereiden käyttäjillä. Lääkäri arvioi kunkin naisen kohdalla veritulppariskin mahdollisuutta. Naisille, joilla on veritulppaan liittyviä riskitekijöitä, ei suositella käytettäväksi yhdistelmäehkäisyä eli etinyyliestradiolia (synteettistä estrogeenia) sisältäviä valmisteita.

Raskaus ja imetys

Ei saa käyttää raskauden aikana. Ei yleensä suositella imetyksen aikana.

Säilytys

Alle 25 °C, alkuperäispakkauksessa, valolta suojassa.

Ulkonäkö

Valkoinen, pyöreä, kupera, sokeripäällysteinen tabletti.

Hinta ja pakkaustiedot