Markkinoija

BAYER

Vaikuttava aine

asetyylisalisyylihappo

Käyttötarkoitus

Veritulppien syntymisen ehkäisy, etenkin sydämen ja aivojen verisuonissa.

Annostus

Lääkärin ohjeen mukaan. Tavallinen annos on 1-3 tablettia päivässä. Lääke on yleensä tarkoitettu pitkäaikaiseen, säännölliseen käyttöön.

Lääkkeen ottaminen

Suolistossa hajoavat enterotabletit niellään kokonaisina vesilasillisen kera vähintään 30 minuuttia ennen ateriaa. Enterotablettia ei saa murskata, halkaista tai pureskella. Sydäninfarktin ensiapuna tabletit pureskellaan tai murskataan ennen nielaisemista lääkkeen imeytymisen nopeuttamiseksi. 

Vaikutustapa

Asetyylisalisyylihappo kuuluu salisylaattiryhmään. Se estää veren hyytymiseen osallistuvien verihiutaleiden toimintaa. Tämän seurauksena veren hyytyminen hidastuu ja veritulppien vaara vähenee.

Haittavaikutukset

Asetyylisalisyylihappo voi aiheuttaa ylävatsakipuja ja pahoinvointia. Etenkin suurina annoksina asetyylisalisyylihappo saattaa aiheuttaa haavaumia mahalaukun limakalvolle. Lääkettä käytetään varoen, jos on maha- ja pohjukaissuolivaivoja tai muita ruoansulatuskanavan sairauksia. Lääke lisää verenvuottaipumusta. Asetyylisalisyylihappo voi aiheuttaa allergisia reaktioita tai pahentaa astman oireita.

Lääkkeellä voi olla yhteisvaikutuksia muiden lääkkeiden kanssa, joten kaikista muista lääkityksistä tai luontaistuotteista on neuvoteltava lääkärin tai apteekkihenkilökunnan kanssa.

Raskaus ja imetys

Lääkettä ei saa käyttää raskauden aikana. Lääkäri arvioi lääkkeen käytön imetyksen aikana.

Säilytys

Alle 25 °C, alkuperäispakkauksessa, kosteudelta suojassa.

Ulkonäkö

Valkoinen, pyöreä tabletti. Halkaisija 7 mm.

Hinta ja pakkaustiedot