Markkinoija

ROCHE

Vaikuttava aine

tosilitsumabi

Käyttötarkoitus

Infuusiokonsentraatti: Aikuisten nivelreuman hoito joko yksinään tai yhdessä muiden lääkkeiden kanssa. Lastenreuman ja joidenkin muiden niveltulehdusten hoito. Sytokiinien vapautumisoireyhtymä eräiden syöpähoitojen yhteydessä.Injektioneste: Aikuisten nivelreuman hoito joko yksinään tai yhdessä metotreksaatin kanssa. Esitäytettyä ruiskua voidaan käyttää myös lasten reumamuotojen hoitoon.

Annostus

Lääkärin ohjeen mukaan.

Lääkkeen ottaminen

Infuusiokonsentraatti: Terveydenhuollon ammattilainen antaa lääkkeen suoneen.Injektioneste: Pistetään ihon alle. Potilas voi opetella oikean pistostekniikan ja annostella lääkkeen itse. Pakkauksessa on yksityiskohtaiset ohjeet lääkkeen ottamista varten.

Vaikutustapa

Tosilitsumabi kuuluu biologisiin eli biotekniikan avulla valmistettuihin lääkkeisiin. Se estää erään elimistön tulehdusreaktioihin osallistuvan valkuaisaineen (interleukiini-6) toimintaa. Näin tulehdusreaktiot rauhoittuvat ja niveltaudeissa nivelten toimintakyky paranee.

Haittavaikutukset

Lääkkeen yleisin haittavaikutus on hengitystietulehdus tai reaktiot pistoskohdassa. Joskus voi esiintyä myös muita tulehduksia, vatsakipua, suun haavaumia, iho-oireita, päänsärkyä, huimausta, yliherkkyysreaktioita, turvotuksia, painonnousua, verenpaineen nousua, yskää tai hengenahdistusta. Mahdollinen huimaus voi heikentää ajokykyä. 

Jos ilmenee vakava allerginen reaktio, on otettava heti yhteys lääkäriin. Jos ilmenee lievempi allerginen reaktio tai tuberkuloosiin viittaavia oireita (esim. itsepintaista yskää, kuihtumista/painon laskua, lievää lämmönnousua), on otettava yhteys lääkäriin.

Raskaus ja imetys

Käytetään raskauden aikana vain erityistapauksissa. Hedelmällisessä iässä olevien naisten pitää käyttää luotettavaa ehkäisyä hoidon aikana ja kolmen kuukauden ajan hoidon päättymisen jälkeen. Ei saa käyttää imetyksen aikana.

Säilytys

ROACTEMRA infuusiokonsentraatti, liuosta varten 20 mg/ml

Säilytä injektiopullo(t) jääkaapissa (2 °C–8 °C). Ei saa jäätyä.

Pidä injektiopullot ulkopakkauksessa. Herkkä valolle.

ROACTEMRA injektioneste, liuos, esitäytetty kynä 162 mg

Säilytä jääkaapissa (2 °C – 8 °C). Ei saa jäätyä.

Pidä esitäytetyt kynät ulkopakkauksessa. Herkkä valolle. Herkkä kosteudelle.

ROACTEMRA injektioneste, liuos, esitäytetty ruisku 162 mg

Säilytä jääkaapissa (2 °C – 8 °C). Ei saa jäätyä.

Pidä esitäytetyt ruiskut ulkopakkauksessa. Herkkä valolle. Herkkä kosteudelle.

Ulkonäkö

ROACTEMRA infuusiokonsentraatti, liuosta varten 20 mg/ml

Kirkas tai opalisoiva, väritön tai vaaleankeltainen liuos.

ROACTEMRA injektioneste, liuos, esitäytetty kynä 162 mg

Kirkas tai hieman kellertävä liuos.

ROACTEMRA injektioneste, liuos, esitäytetty ruisku 162 mg

Kirkas tai hieman kellertävä liuos.

Hinta ja pakkaustiedot