Markkinoija

BIOCODEX

Vaikuttava aine

stiripentoli

Käyttötarkoitus

Lääkettä käytetään epilepsian hoitoon etenkin lapsilla muiden epilepsialääkkeiden kanssa.

Annostus

Lääkärin ohjeen mukaan. Lääkeannos säädetään yksilöllisesti tehoa ja haittavaikutuksia seuraten. Yleensä lääkettä otetaan 2-3 kertaa vuorokaudessa säännöllisin välein samoihin kellonaikoihin. Tarvittaessa lääkehoito lopetetaan aina lääkärin valvonnassa.

Lääkkeen ottaminen

Kapseli niellään kokonaisena aterian aikana ja samanaikaisesti juodaan lasillinen vettä. Sitä ei saa pureskella. Annosjauhe sekoitetaan lasilliseen vettä ja otetaan heti sekoittamisen jälkeen aterian aikana. Lääke pitää aina ottaa ruuan kanssa eikä sitä saa ottaa tyhjään mahaan. Lääkettä ei kuitenkaan saa ottaa seuraavien juomien eikä ruokien kanssa: maito, meijerituotteet, kuten jogurtti ja pehmeä kermajuusto, hedelmämehut ja hiilihappoa sisältävät juomat. Samanaikaisesti lääkeannoksen kanssa ei saa ottaa kola- ja energiajuomia, kahvia, teetä eikä suklaata.

Jos lääkeannos unohtuu, se otetaan heti muistettaessa ellei ole jo seuraavan annoksen ottoaika. Tällöin otetaan vain seuraava annos normaaliin tapaan eikä annosta saa kaksinkertaistaa unohtunutta annosta korvaamaan.

Vaikutustapa

Stiripentoli ja muut epilepsialääkkeet vaikuttavat keskushermostossa, jossa ne jarruttavat aivosähkötoiminnan poikkeuksellisia purkauksia. Näin lääkkeet pyrkivät ehkäisemään epilepsiakohtauksia.

Haittavaikutukset

Lääke aiheuttaa usein ruokahaluttomuutta, painonlaskua, uneliaisuutta, unihäiriöitä ja lihasten toiminnan häiriöitä. Joskus lääke voi aiheuttaa muutoksia verisoluissa tai maksan toiminnassa, mitä seurataan yleensä verikokeilla.

Raskaus ja imetys

Lääkäri arvioi lääkkeen käytön raskauden aikana. Lääkityksen aikana ei saa imettää.

Säilytys

Säilytettävä alkuperäispakkauksessa suojattuna valolta.

Ulkonäkö

250 mg: Vaaleanpunainen kapseli. 500 mg: Valkoinen kapseli. Jauhe oraalisuspensiota varten: Heikosti vaaleanpunainen kiteinen jauhe.

Hinta ja pakkaustiedot