Markkinoija

GLAXOSMITHKLINE

Vaikuttava aine

ropiniroli

Käyttötarkoitus

Parkinsonin taudin hoito joko yksinään tai yhdessä levodopaa sisältävien lääkkeiden kanssa.

Annostus

Lääkärin ohjeen mukaan.

Lääkkeen ottaminen

Otetaan kerran päivässä, samaan aikaan joka päivä vesilasillisen kera ruokailusta riippumatta. Depottabletit vapauttavat lääkeainetta pitkän ajan kuluessa. Ne niellään kokonaisina (ei saa pureskella, murskata eikä jakaa). Tupakoinnin aloittaminen tai sen lopettaminen voi muuttaa annostustarvetta. Lääkkeen käyttöä ei saa keskeyttää äkillisesti eikä omin päin.

Vaikutustapa

Dopamiinin puutteen katsotaan olevan yhteydessä Parkinsonin taudin syntyyn ja oireiden voimakkuuteen. Ropiniroli aktivoi dopamiiijärjestelmää keskushermostossa ja näin lievittää parkinsonismin oireita.

Haittavaikutukset

Lääkkeen yleisimmät haittavaikutukset ovat pahoinvointi, liikehäiriöt, uneliaisuus ja pyörtyminen. Joskus voi esiintyä myös aistiharhoja, sekavuutta, mahavaivoja, verenpaineen laskua, huimausta, äkillistä nukahtamista tai turvotuksia. Autolla ajoa on vältettävä, jos esiintyy uneliaisuus- ja/tai nukahtamiskohtauksia.

Raskaus ja imetys

Lääkäri arvioi lääkkeen käytön raskauden aikana. Lääkityksen aikana ei saa imettää.

Säilytys

Alle 25 °C, alkuperäispakkauksessa, valolta suojassa.

Ulkonäkö

2 mg depottabl: Vaaleanpunaisia, kapselinmallisia; toisella puolella merkintä "GS" ja toisella "3V2".4 mg depottabl: Vaaleanruskeita, kapselinmallisia; toisella puolella merkintä "GS" ja toisella "WXG"8 mg depottabl: Punaisia, kapselinmallisia; toisella puolella merkintä "GS" ja toisella "5CC".

Hinta ja pakkaustiedot