Markkinoija

FERRING

Vaikuttava aine

testosteroni

Käyttötarkoitus

Lääkkeellä hoidetaan mieshormonin puutetta eli hypogonadismia.

Annostus

Lääkärin ohjeen mukaan. Yleensä yksi putki geeliä (50 mg) joka päivä. Hoidon aikana mitataan säännöllisesti veren testosteronipitoisuuksia ja lääkäri voi muuttaa annosta verikokeiden perusteella. Lääke on tarkoitettu vain aikuisille eli yli 18-vuotiaille miehille. 

Lääkkeen ottaminen

Geeli levitetään ohuelti olkapäiden ja/tai käsivarsien yläosan puhtaalle, kuivalle ja ehjälle iholle välittömästi putken avaamisen jälkeen mieluiten aamuisin. Sitä ei saa levittää siittimeen tai kiveksiin eikä rikkoutuneelle tai vaurioituneelle iholle. Geeliä hierotaan ihoon niin kauan, kunnes sitä ei enää ole iholla. Kun geeli on kuivunut, levityskohta peitetään vaatteilla. Levittämisen jälkeen pitää pestä kädet huolellisesti vedellä ja saippualla. Levityksen jälkeen pitää odottaa vähintään kuusi tuntia, ennen kuin käy suihkussa tai menee uimaan. Lääkettä ei saa levittää muihin henkilöihin, etenkään ei naisiin eikä lapsiin. Ennen ihokontaktia toisen henkilön kanssa, pitää käydä suihkussa tai peittää levityskohdat vaatteella. Geelin levittämisen jälkeen pitää pitää pitkä tauko tai suojata geelin levitysalue esim. t-paidalla, ennen kuin harrastaa seksiä kenenkään kanssa. Jos geeliä joutuu toisen ihmisen iholle, ihoalue pestään mahdollisimman pian saippualla ja vedellä. 

Vaikutustapa

Mieshormoni muodostuu kiveksissä. Eräissä kivesten sairauksissa ja hormonihäiriöissä sitä ei synny riittävästi. Mieshormonia tarvitaan miehisten ominaisuuksien (mm. sukuelimet, parrankasvu) kehittymiseen ja seksuaaliseen toimintaan. Testosteronigeeli imeytyy iholta verenkiertoon ja auttaa nostamaan mieshormonin normaalille tasolle.

Haittavaikutukset

Lääkkeen yleisimmät haittavaikutukset ovat annostelupaikan reaktiot (mm. punoitus, ihottuma, kutina), eturauhasarvon ja muiden laboratorioarvojen muutokset, päänsärky, akne ja verenpaineen nousu.

Raskaus ja imetys

Ei ole tarkoitettu naisille. Raskaana olevat ja imettävät naiset eivät saa koskea ihoalueita, joille mies on levittänyt lääkegeeliä.

Säilytys

Säilytä alle 25 °C, herkästi syttyvää, suojattava suoralta auringonvalolta.

Ulkonäkö

Kirkas tai läpikuultava geeli.

Hinta ja pakkaustiedot