Markkinoija

LUNDBECK

Vaikuttava aine

essitalopraami

Käyttötarkoitus

Vakavan masennuksen ja paniikkihäiriön sekä siihen liittyvän julkisten paikkojen pelon hoito. Lisäksi lääkettä käytetään sosiaalisten tilanteiden pelon, yleistyneen ahdistuneisuushäiriön ja pakko-oireisen häiriön hoitoon.

Annostus

Lääkärin ohjeen mukaan.

Lääkkeen ottaminen

Tabletti niellään vesilasillisen kera. Lääkkeen voi ottaa aterioinnista riippumatta. 10 mg:n, 15 mg:n ja 20 mg:n tabletit voi jakaa yhtä suuriksi annoksiksi.

Vaikutustapa

Lääke säätelee serotoniinin, yhden keskushermoston toimintaa ohjaavan aineen, vaikutuksia siten, että vaikeasti masentunut mieliala kohoaa. Vaikutus ilmaantuu tavallisesti 2 - 4 viikon kuluttua hoidon aloituksesta.

Haittavaikutukset

Lääkkeen yleisimmät haittavaikutukset ovat pahoinvointi ja päänsärky. Muita joskus esiintyviä haittavaikutuksia ovat mm. hikoilu, väsymys, unihäiriöt, huimaus, ruokahalun muutokset, painon nousu, haukottelu, poskiontelon tulehdus, ahdistuneisuus, levottomuus, vapina, kuumeilu, sukupuolitoimintojen häiriöt, lihas- tai nivelkivut, ripuli ja ummetus.

Raskaus ja imetys

Lääkkeen käyttö raskauden aikana lääkärin harkinnan mukaan. Lääkityksen aikana ei tule imettää.

Säilytys

Ei vaadi erityisiä säilytysolosuhteita, joten voidaan säilyttää huoneenlämmössä (+15-25 C).

Ulkonäkö

5 mg: Pyöreä, valkoinen tabletti, jonka toisella puolella on merkintä ”EK”.10 mg: Soikea, valkoinen, jakouurteellinen tabletti, jonka jakouurteellisella puolella uurteen kahta puolta on kirjaimet E ja L.15 mg: Soikea, valkoinen, jakouurteellinen tabletti, jonka jakouurteellisella puolella uurteen kahta puolta on kirjaimet E ja M.20 mg: Soikea, valkoinen, jakouurteellinen tabletti, jonka jakouurteellisella puolella uurteen kahta puolta on kirjaimet E ja N.

Hinta ja pakkaustiedot