Markkinoija

GLAXOSMITHKLINE

Vaikuttava aine

podofyllotoksiini

Käyttötarkoitus

Lääkettä käytetään miesten ja naisten sukuelinten seutuvilla esiintyvien visvasyylien eli kondyloomien hoitoon.

Annostus

Käytetään yleensä kaksi kertaa päivässä kolmena peräkkäisenä päivänä. Tarvittaessa hoitokuuri voidaan uusia neljän taukopäivän välein. Hoidon kokonaiskesto on enintään neljä hoitoviikkoa. Lääkäri määrää hoidon keston. Voide ja liuos on tarkoitettu aikuisille eikä niitä saa laittaa lapsille.

Lääkkeen ottaminen

Ennen valmisteen käyttöä pestään hoidettava alue vedellä ja saippualla sekä kuivataan se. Liuosta levitetään syylälle pakkauksessa olevia muovilastoja apuna käyttäen. Liuos sisältää ainetta, joka värjää käsitellyn ihon sinipunaiseksi, jolloin hoidetun alueen rajat huomaa helposti. Sitä ei tarvitse pestä pois. Voidetta sivellään sormenpäällä sen verran, että kukin syylä peittyy. Valmisteita ei saa joutua silmiin. Silmään joutunut lääke on pestävä heti pois runsaalla vedellä. Liuos on helposti syttyvää, joten tupakointia ja avotulen lähellä olemista vältettävä liuosta levitettäessä ja välittömästi liuoksen käytön jälkeen.

Vaikutustapa

Visvasyylä on papilloomaviruksen aiheuttama tauti, joka aiheuttaa syylämäisiä muodostelmia sukupuolielinten alueella. Podofyllotoksiini estää visvasyylien kasvua.

Haittavaikutukset

Hoidettavalla alueella voi esiintyä paikallista ärsytystä ja arkuutta tai ihon pieniä vaurioita.

Raskaus ja imetys

Ei tule käyttää raskauden aikana eikä imetyksen yhteydessä.

Säilytys

Emulsiovoide: Ei erityisiä säilytysohjeita.

Liuos: Säilytä alle 25 °C. Älä säilytä kylmässä. Pidä pakkaus tiiviisti suljettuna, kun valmistetta ei käytetä. Sisältö on helposti syttyvää. Pidettävä poissa tulen, liekkien tai lämmön luota. Ei saa jättää suoraan auringonvaloon.

Ulkonäkö

Voimakkaan sinisen värinen liuos. Valkoinen emulsiovoide

Hinta ja pakkaustiedot