Markkinoija

MSD

Vaikuttava aine

raltegraviiri

Käyttötarkoitus

Lääkettä käytetään HI-viruksen (HIV) hoitoon.

Annostus

Lääkärin ohjeen mukaan. Tabletteja ei saa korvata suoraan purutableteilla, koska ne eivät ole biologisesti samanarvoisia.

Lääkkeen ottaminen

Tabletit ja purutabletit voidaan ottaa ruokailusta riippumatta. Tabletteja ei pidä pureskella, murskata eikä halkaista, koska lääkeaineen imeytyminen voi muuttua.

Purutabletit pureskellaan ja ne voidaan ottaa ruokailusta riippumatta. 100 mg:n purutabletit voi puolittaa.

Vaikutustapa

HI-virus tuottaa entsyymiä, joka auttaa sitä monistumaan elimistön soluissa. Isentress pysäyttää tämän entsyymin toiminnan. Yhdessä muiden lääkkeiden kanssa käytettäessä HI-viruksen määrä veressä voi pienentyä, ja puolustusjärjestelmän toimintaa ylläpitävien valkosolujen määrä voi suurentua. Elimistö voi tällöin paremmin taistella infektiota vastaan. Valmiste ei välttämättä tehoa kaikissa potilaissa, eikä se paranna HIV-infektiota. Tartuttamisvaara jatkuu lääkehoidon aikana.

Haittavaikutukset

Lääkkeen yleisimmät haittavaikutukset ovat heikentynyt ruokahalu, poikkeavat unet, unettomuus, poikkeava käytös, masennus, huimaus, päänsärky, hyperaktiivisuus, mahaoireet, ihottuma, voimattomuus, uupumus, kuume ja muutokset laboratorioarvoissa. 

Selittämättömästä lihaskivusta tai -särystä tulee ilmoittaa lääkärille.

Haittavaikutuksena esiintyvä huimaus voi heikentää ajokykyä ja kykyä käyttää koneita.

Raskaus ja imetys

Lääkäri harkitsee lääkkeen käytön raskauden aikana. Lääkityksen aikana ei saa imettää.

Säilytys

Tabletti 400 mg: Ei vaadi erityisiä säilytysolosuhteita, joten voidaan säilyttää huoneenlämmössä (+15-25 °C).Purutabletti ja tabletti 600 mg: Pidä purkki tiiviisti suljettuna, herkkä kosteudelle. Pidä kuivatusaine purkissa.

Ulkonäkö

400 mg tabl: Vaaleanpunainen, soikea tabletti, toisella puolella merkintä "227".600 mg tabl: Keltainen, soikea tabletti, jonka mitat ovat 19,1 mm x 9,7 mm x 6,1 mm ja jossa on toisella puolella MSD:n yrityslogo ja merkintä "242" ja toisella puolella ei ole merkintöjä.

25 mg purutabletti: Vaaleankeltainen, pyöreä, purutabletti, jossa on toisella puolella MSD:n yrityslogo ja toisella puolella merkintä "473".100 mg purutabletti: Vaalean oranssi, soikea purutabletti, jonka molemmilla puolilla on jakouurre. Tabletin toisella puolella on MSD:n yrityslogo ja merkintä "477", toisella puolella ei ole merkintöjä.Tabletin voi jakaa yhtä suuriksi 50 mg:n annoksiksi.

Hinta ja pakkaustiedot