Markkinoija

BESINS HEALTHCARE

Vaikuttava aine

progesteroni

Käyttötarkoitus

Lääkettä käytetään naisten erilaisiin, keltarauhashormonin puutteesta aiheutuviin oireisiin, kuten vuotohäiriöihin, vaihdevuosioireiden hoitoon ja keinoalkuisen hedelmöityksen tukihoitoon.

Annostus

Lääkärin ohjeen mukaan. Yleensä lääkeannos otetaan illalla ennen nukkumaan menoa, mutta lääkärin harkinnan mukaan voidaan lisäksi tarvita aamulla otettava toinen annos.

Lääkkeen ottaminen

Kapselit niellään runsaan nesteen kera tyhjään mahaan eli vähintään tunti ennen ateriaa tai kaksi tuntia sen jälkeen. Lääkärin harkinnan mukaan kapseli voidaan ottaa myös emättimeen, minne se työnnetään käsin.

Vaikutustapa

Progesteroni on keltarauhashormoni, joka palauttaa häiriintyneen hormonitasapainon normaaliksi. Se vaikuttaa kohtuun ja muuallekin elimistöön normaalin keltarauhashormonin tavoin.

Haittavaikutukset

Valmiste voi aiheuttaa mm. vatsakipuja, turvotusta, rintojen arkuutta, sukupuolisen halun heikenemistä tai päänsärkyä. Joillekin voi tulla 1-3 tunnin kuluttua lääkkeen ottamisesta väsymystä tai huimausta, mikä heikentää tarkkaavaisuutta liikenteessä. Joskus ilmaantuu myös välivuotoja.

Raskaus ja imetys

Lääkettä käytetään raskauden aikana vain sen alkukolmanneksella ja silloinkin useimmiten emättimen kautta otettuna. Imetyksen aikana lääkettä voi käyttää.

Säilytys

Huoneenlämmössä (+15 - +25 °C:ssa).

Ulkonäkö

Pyöreä, hieman kellertävä, pehmeä liivatekapseli, joka sisältää valkeahkoa pastaa.

Hinta ja pakkaustiedot