Markkinoija

MUNDIPHARMA

Vaikuttava aine

morfiini

Käyttötarkoitus

Lääkettä käytetään vaikeiden kiputilojen hoitoon mm. syöpäsairauksien yhteydessä.

Annostus

Lääkärin ohjeen mukaan. Annostus on yksilöllinen ja riippuu mm. kivun vaikeusasteesta ja aiemmasta kipulääkityksestä. Jos lääkitys lopetetaan, se tehdään vähitellen.

Lääkkeen ottaminen

Depottabletti niellään kokonaisena, sitä ei saa purra, murskata eikä liuottaa. Depotrakeet sekoitetaan vähintään 10 ml:aan vettä ja niellään heti sen jälkeen. Niitä ei saa rikkoa, pureskella eikä murskata. Rakeet voi tarvittaessa ripotella kylmään ruokaan, esimerkiksi jugurttiin, mutta silloin lääkkeen imeytyminen voi hidastua ja vaikutuksen alkaminen viivästyä.

Vaikutustapa

Lääke estää kipuviestien kulkua keskushermostossa (erityisesti selkäytimessä) ja lievittää siten kipua.

Haittavaikutukset

Lääkkeen yleisimmät haittavaikutukset ovat sekavuus, unettomuus tai uneliaisuus, ajatushäiriöt, huimaus, päänsärky, mahavaivat (yleisimmin ummetus), hikoilu, ihottuma, kutina ja voimattomuus.

Muiden lääkkeiden käytöstä tulee sopia lääkärin kanssa. Lääke voi heikentää tarkkaavaisuutta liikenteessä. Alkoholinkäyttöä tulee välttää lääkityksen aikana.

Raskaus ja imetys

Ei saa käyttää raskauden aikana eikä imetyksen yhteydessä.

Säilytys

Säilytä alle 25 °C.

Ulkonäkö

Kalvopäällysteinen, pyöreä, kaksoiskupera tabletti.Dolcontin 10 mg on valkoinen tabletti, jossa on merkintä "DO".Dolcontin 30 mg on keltainen tabletti, jossa on merkintä "DL".Dolcontin 100 mg on ruskea tabletti, jossa on merkintä "DU".

Hinta ja pakkaustiedot