Markkinoija

MEDAC

Vaikuttava aine

temotsolomidi

Käyttötarkoitus

Lääke on tarkoitettu pahanlaatuisten aivokasvainten hoitoon.

Annostus

Lääkärin ohjeen mukaan.

Lääkkeen ottaminen

Ei samanaikaisesti ruoan kanssa. Niellään kokonaisina, ei saa avata eikä pureskella.

Vaikutustapa

Lääke hidastaa syöpäsolujen jakautumista ja estää siten kasvaimen leviämistä aivo- ja hermokudoksessa.

Haittavaikutukset

Lääkkeen yleisimmät haittavaikutukset ovat ruokahaluttomuus, päänsärky, pahoinvointi, oksentelu, ummetus, ihottuma, hiustenlähtö ja väsymys. Joskus voi esiintyä myös tulehduksia, veriarvojen muutoksia, mielialamuutoksia, unettomuutta, kouristuksia, muisti-, tunto-, puhe-, näkö- ja tasapainohäiriöitä, huimausta, turvotuksia, iho-ongelmia, yliherkkyysreaktioita ja makuaistin muutoksia.

Pahoinvointia ja oksentelua voidaan hillitä estolääkityksellä.

Ajokyky ja tarkkaavaisuus voivat heiketä valmisteen aiheuttaman väsymyksen vuoksi.

Raskaus ja imetys

Ei saa käyttää raskauden eikä imetyksen aikana. Käytettävä luotettavaa ehkäisyä. Saattaa aiheuttaa miespotilaille hedelmättömyyttä.

Säilytys

Säilytä alle 30 °C.Säilytä alkuperäispakkauksessa. Herkkä kosteudelle.Pidä pullo tiiviisti suljettuna.

Ulkonäkö

Temomedac 20 mg: Kovissa kapseleissa (pituus n. 18 mm) on läpinäkymätön valkoinen runko-osa ja kansiosa. Kansiosassa on kaksi oranssia raitaa ja runko-osassa on merkintä ”T 20 mg” oranssilla merkintämusteella.Temomedac 100 mg: Kovissa kapseleissa (pituus n. 20 mm) on läpinäkymätön valkoinen runko-osa ja kansiosa. Kansiosassa on kaksi vaaleanpunaista raitaa ja runko-osassa on merkintä ”T 100 mg” vaaleanpunaisella merkintämusteella.Temomedac 140 mg: Kovissa kapseleissa (pituus n. 22 mm) on valkoinen runko-osa ja kansiosa. Kansiosassa on kaksi sinistä raitaa ja runko-osassa on merkintä ”T 140 mg” sinisellä merkintämusteella.Temomedac 180 mg: Kovissa kapseleissa (pituus n. 22 mm) on läpinäkymätön valkoinen runko-osa ja kansiosa. Kansiosassa on kaksi punaista raitaa ja runko-osassa on merkintä ”T 180 mg” punaisella merkintämusteella.Temomedac 250 mg: Kovissa kapseleissa (pituus n. 22 mm) on läpinäkymätön valkoinen runko-osa ja kansiosa. Kansiosassa on kaksi mustaa raitaa ja runko-osassa on merkintä ”T 250 mg” mustalla merkintämusteella. Kaikkia pakkauskokoja ei välttämättä ole myynnissä.

Hinta ja pakkaustiedot