Markkinoija

NORDIC DRUGS

Vaikuttava aine

makrogoli, natriumvetykarbonaatti, natriumkloridi, kaliumkloridi

Käyttötarkoitus

Pitkään jatkuneen ummetuksen tai ulostekovettuman hoito.

Annostus

Krooninen ummetus: Aikuiset ja yli 12-vuotiaat nuoret voivat ottaa yhden annospussillisen 1-3 kertaa päivässä. Pitkäaikaisesti käytettynä 1-2 annospussia vuorokaudessa.Ulostekovettuma: 8 annospussia vuorokaudessa 6 tunnin sisällä nautittuna enintään 3 vuorokauden ajan.Ummetuslääkettä ei tule käyttää yhtäjaksoisesti kauempaa kuin kaksi viikkoa, ellei lääkäri toisin määrää. Ei suositella alle 12-vuotiaille lapsille.

Lääkkeen ottaminen

Ummetuksen hoidossa annospussi liuotetaan 125 ml:aan vettä. Valmis liuos on nautittava 6 tunnin kuluessa sen sekoittamisen jälkeen.

Vaikutustapa

Makrogoli imee itseensä nestettä, mikä kasvattaa suolen sisällön määrää ja helpottaa ulosteen etenemistä suolessa. Lääkkeen sisältämät hivenaineet estävät neste- ja hivenainetasapainon häiriintymistä hoidon yhteydessä.

Haittavaikutukset

Lääkkeen yleisimmät haittavaikutukset liittyvät ruoansulatuskanavan reaktioihin. Lievä ripuli paranee yleensä annosta pienentämällä.Jos ilmenee neste- tai elektrolyyttitasapainon häiriöitä (esim. turvotus, hengenahdistus, lisääntynyt väsymys, kuivuminen tai sydämen vajaatoiminta), tuotteen käyttö on lopetettava ja otettava yhteys lääkäriin.

Raskaus ja imetys

Lääkärin harkinnan mukaan raskauden aikana. Valmistetta saa käyttää imetyksen aikana.

Säilytys

Annospussi: Alle 25 °C:ssa. Käyttövalmis liuos: Peitettynä jääkaapissa (2 °C - 8 °C).

Ulkonäkö

Vapaasti valuvaa valkoista jauhetta.

Hinta ja pakkaustiedot