Markkinoija

NOVARTIS

Vaikuttava aine

nilotinibi

Käyttötarkoitus

Kroonisen myelooisen leukemian eli verisyövän hoito.

Annostus

Lääkärin ohjeen mukaan. Lääkeannos otetaan yleensä noin 12 tunnin välein.

Lääkkeen ottaminen

Otetaan tyhjään mahaan (vähintään tunti ennen tai kaksi tuntia jälkeen ruokailun) kokonaisina vesilasillisen kera. Jos annos unohtuu, ei oteta ylimääräistä annosta, vaan seuraava annos otetaan normaaliin aikaan. Jos on nielemisvaikeuksia, kapselin sisältö voidaan sekoittaa yhteen teelusikalliseen (ei suurempaan määrään) omenasosetta (ei muuta ruokaa), joka nautitaan heti.

Vaikutustapa

Nilotinibi on proteiinikinaasin estäjä, joka estää syöpäsolujen kasvua ja jakautumista häiritsemällä niiden solunsisäistä aineenvaihduntaa..

Haittavaikutukset

Lääkkeen yleisimmät haittavaikutukset ovat ihottuma, kutina, hiustenlähtö, päänsärky, pahoinvointi, ylävatsakipu, lihaskivut ja väsymys. Joskus voi esiintyä myös mm. ylähengitystietulehduksia, erilaisia vatsavaivoja, kuivaa ihoa, voimattomuutta, masennusta, unettomuutta, ahdistuneisuutta, huimausta, silmäoireita, sydänoireita, lihasnykäyksiä, nivelkipua, ääreisosien turvotusta ja raajakipua.

Lääkkeellä voi olla yhteisvaikutuksia muiden lääkkeiden kanssa. Yhteiskäytöstä pitää keskustella lääkärin tai apteekkihenkilökunnan kanssa.

Raskaus ja imetys

Lääkettä ei saa käyttää raskauden tai imetyksen aikana. Imetyksen voi aloittaa 2 viikon kuluttua viimeisestä lääkeannoksesta.

Säilytys

Alle 30 °C. Säilytä alkuperäispakkauksessa. Herkkä kosteudelle.

Ulkonäkö

150 mg: Punainen, läpinäkymätön kova kapseli, johon on painettu pituussuunnassa mustalla "NVR/BCR". 200 mg: Vaaleankeltainen, läpinäkymätön kova kapseli, johon on painettu pituussuunnassa punaisella ”NVR/TKI”.

Hinta ja pakkaustiedot