Markkinoija

NOVARTIS

Vaikuttava aine

indakateroli

Käyttötarkoitus

Lääkettä käytetään keuhkoahtaumataudin hoitoon. Se ei ole tarkoitettu astman hoitoon.

Annostus

Lääkärin ohjeen mukaan. Lääke otetaan säännöllisesti yleensä kerran päivässä jatkuvana lääkkeenä eikä vain hengitysvaikeuksien ilmetessä. Taudin pahenemisvaiheissa tarvitaan usein myös muita lääkkeitä.

Lääkkeen ottaminen

Kapselien sisältämä inhalaatiojauhe otetaan keuhkoihin inhalaationa eli suun kautta sisään hengitettynä. Lääke inhaloidaan Breezhaler -inhalaattorin avulla samaan aikaan joka päivä ennen aterioita ja juomista tai niiden jälkeen. Kapselit poistetaan läpipainopakkauksesta vasta juuri ennen niiden käyttöä. Kapseleita ei saa nielasta. Inhalaattori vaihdetaan uuteen inhalaattoriin, kun aloitetaan uusi lääkepakkaus. Lääkkeen pakkauksessa olevassa selosteessa on inhalaattorin käyttöohje.

Vaikutustapa

Indakateroli vaikuttaa keuhkoputkiin siten, että keuhkoputkien sienämien lihasjännitys vähenee ja pienet ilmatiet laajenevat. Tämän seurauksena hengitys helpottuu.

Haittavaikutukset

Lääke voi aiheuttaa nuhaa, yskää, kurkkukipua, päänsärkyä sekä kipua ja painontunnetta poskissa ja otsassa (nenän sivuonteloiden tulehdus). Joskus saattaa ilmetä lihaskramppeja, hengitysvaikeuksia tai käsien ja jalkaterien turvotusta. Jos esiintyy puristavaa rintakipua, pitää ottaa heti yhteys lääkäriin.

Raskaus ja imetys

Lääkäri arvioi lääkkeen käytön raskauden ja imetyksen aikana.

Säilytys

Säilytä alle 30 °C. Kapselit tulee aina säilyttää läpipainopakkauksessa niiden suojaamiseksi kosteudelta. Kapseli poistetaan pakkauksesta vasta juuri ennen käyttöä.

Ulkonäkö

150 mikrogrammaa:Kirkas, väritön, valkoista jauhetta sisältävä kapseli, jossa on musta vaakaviiva. Viivan yläpuolelle on painettu mustalla “IDL 150”, ja sen alapuolella on Novartiksen musta logo.

300 mikrogrammaa:Kirkas, väritön, valkoista jauhetta sisältävä kapseli, jossa on sininen vaakaviiva. Viivan yläpuolelle on painettu sinisellä “IDL 300”, ja sen alapuolella on Novartiksen sininen logo.

Hinta ja pakkaustiedot