Markkinoija

NOVARTIS

Vaikuttava aine

ruksolitinibi

Käyttötarkoitus

Luuytimen sidekudoksen muodostumisen eli myelofibroosin aiheuttamien oireiden, sairauteen liittyvän pernan suurentumisen ja polysytemia veran hoito.

Annostus

Lääkärin ohjeen mukaan.

Lääkkeen ottaminen

Tabletti otetaan vesilasillisen kanssa ruokailusta rippumatta. Jos annos unohtuu ottaa, tulee se jättää väliin ja ottaa seuraava annos normaaliin aikaan.

Vaikutustapa

Lääke on proteiinikinaasin estäjä, joka estää solujen lisääntymistä sekä tiettyjen proteiinien toimintaa, joiden toiminta on häiriintynyt myelofibroosissa ja polysytemia verassa.

Haittavaikutukset

Lääkkeen yleisimmät haittavaikutukset ovat päänsärky, huimaus, kohonnut verenpaine ja painonnousu. Lääkitys altistaa myös verenvuodoille, jotka voi ilmetä tummina ulosteina tai lisääntyneinä mustelmina. Joskus voi esiintyä ilmavaivoja, ummetusta tai erilaisia tulehduksia. Mahdollinen huimaus voi heikentää ajokykyä. Lääkkeellä voi olla yhteisvaikutuksia muiden lääkkeiden kanssa, joten kaikista muista lääkityksistä ja luontaistuotteista tulee neuvotella lääkärin tai apteekkihenkilökunnan kanssa.

Raskaus ja imetys

Lääkettä ei saa käyttää raskauden tai imetyksen aikana.

Säilytys

Säilytä alle 30 °C.

Ulkonäkö

5 mg tabl: Pyöreä, kaareva, valkoinen tai luonnonvalkoinen, halkaisijaltaan noin 7,5 mm, toisella puolella kaiverrus ”NVR” ja toisella puolella kaiverrus ”L5”.

10 mg tabl: Pyöreä, kaareva, valkoinen tai luonnonvalkoinen, halkaisijaltaan noin 9,3 mm:n kokoinen tabletti, jonka toisella puolella on kaiverrus ”NVR” ja toisella puolella kaiverrus ”L10”.

15 mg tabl: Soikea, pyöristetty, valkoinen tai luonnonvalkoinen, mitoiltaan 15 x 7 mm, toisella puolella kaiverrus ”NVR” ja toisella puolella kaiverrus ”L15”.

20 mg tabl: Pitkänomainen, pyöristetty, valkoinen tai luonnonvalkoinen, mitoiltaan 16,5 x 7,4 mm, toisella puolella kaiverrus ”NVR” ja toisella puolella kaiverrus ”L20”.

Hinta ja pakkaustiedot