Markkinoija

SERVIER

Vaikuttava aine

perindopriili, indapamidi, amlodipiini

Käyttötarkoitus

Verenpainetaudin yhdistelmähoito.

Annostus

Lääkärin ohjeen mukaan. Yleensä yksi tabletti kerran vuorokaudessa.

Lääkkeen ottaminen

Tabletti niellään kerta-annoksena yleensä aamulla, mieluiten ennen ateriaa.

Vaikutustapa

Triplixam on kolmesta verenpainetta alentavasta lääkeaineesta koostuva yhdistelmävalmiste. Perindopriili kuuluu ns. ACE-estäjien ryhmään ja se alentaa verenpainetta ja pienentää sydämen työmäärää. Indapamidi on diureetti eli nesteenpoistolääke, joka lisää virtsan muodostusta ja alentaa verenpainetta. Amlodipiini kuuluu kalsiumkanavan salpaajiin, jotka alentavat verenpainetta estämällä kalsiumin virtausta sydänlihakseen ja verisuonten sileisiin lihaksiin.

Haittavaikutukset

Perindopriilin, indapamidin ja amlodipiinin yleisimpiä haittavaikutuksia erikseen käytettyinä ovat olleet mm. huimaus, päänsärky, puutuminen, uneliaisuus, näköhäiriöt, korvien soiminen, sydämentykytys, kasvojen ja kaulan punoitus, matala verenpaine (ja matalaan verenpaineeseen liittyvät vaikutukset), yskä, hengenahdistus, vatsaoireet, kutina, ihottumat, lihaskrampit, nilkkojen turpoaminen, voimattomuus, turvotus ja uupumus.

Jos ilmenee huimausta, päänsärkyä, väsymystä, uupuneisuutta tai pahoinvointia, tällä voi olla vaikutusta ajokykyyn tai tarkkuutta vaativien koneiden käyttökykyyn. Varovaisuutta noudatettava etenkin hoidon alussa.

Raskaus ja imetys

Ei saa käyttää raskauden tai imetyksen aikana.

Säilytys

Ei vaadi erityisiä säilytysolosuhteita, joten voidaan säilyttää huoneenlämmössä (15-25 °C).

Ulkonäkö

5/1,25/5 mg tabl: Valkoinen, pitkänomainen tabletti, joka on 9,75 mm pitkä ja 5,16 mm leveä ja jonka toiselle puolelle on kaiverrettu yrityksen logo ja vastakkaiselle puolelle on kaiverrettu "Ξ2".5/1,25/10 mg tabl Valkoinen, pitkänomainen tabletti, joka on 10,7 mm pitkä ja 5,66 mm leveä ja jonka toiselle puolelle on kaiverrettu yrityksen logo ja vastakkaiselle puolelle on kaiverrettu "Ξ3".10/2,5/5 mg tabl Valkoinen, pitkänomainen tabletti, joka on 11,5 mm pitkä ja 6,09 mm leveä ja jonka toiselle puolelle on kaiverrettu yrityksen logo ja vastakkaiselle puolelle on kaiverrettu "Ξ4".10/2,5/10 mg tabl Valkoinen, pitkänomainen tabletti, joka on 12,2 mm pitkä ja 6,46 mm leveä ja jonka toiselle puolelle on kaiverrettu yrityksen logo ja vastakkaiselle puolelle on kaiverrettu "Ξ5".

Hinta ja pakkaustiedot