Markkinoija

UCB

Vaikuttava aine

levetirasetaami

Käyttötarkoitus

Epilepsian hoito.

Annostus

Lääkärin ohjeen mukaan.

Lääkkeen ottaminen

Tabletit niellään vesilasillisen kera ruokailusta riippumatta. Jakouurre on tarkoitettu vain nielemisen helpottamiseksi eikä jakamiseksi yhtä suuriin annoksiin.Oraaliliuos otetaan ruokailusta riippumatta ja se voidaan liuottaa lasilliseen vettä tai vauvan tuttipulloon.Lääkäri tai sairaanhoitaja antaa laimennetun infuusiokonsentraatin suoneen.

Vaikutustapa

Levetirasetaami tasoittaa aivojen viestinvälitysmekanismien toimintaa ja estää näin epilepsiakohtausten syntyä.

Haittavaikutukset

Lääkkeen yleisimmät haittavaikutukset ovat uneliaisuus sekä nenänielun tulehdus. Joskus voi esiintyä myös huimausta, kouristuksia, vapinaa, yskää, mielialan muutoksia, unettomuutta, syömishäiriöitä, mahavaivoja, voimattomuutta tai ihottumaa. Lääke voi heikentää ajokykyä erityisesti hoidon alkaessa tai annosta suurennettaessa.

Raskaus ja imetys

Lääkäri arvioi lääkkeen käytön raskauden ja imetyksen aikana.

Säilytys

Tabletit: Ei erityisiä säilytysohjeita, joten voidaan säilyttää huoneenlämmössä (15-25 °C).Oraaliliuos: Alkuperäisessä pullossa, valolta suojassa. Säilyvyys ensimmäisen avaamisen jälkeen 7 kuukautta.Infuusiokonsentraatti: Ennen laimentamista ei vaadi erityisiä säilytysolosuhteita, joten voidaan säilyttää huoneenlämmössä (15-25 °C). Tulee käyttää välittömästi laimentamisen jälkeen.

Ulkonäkö

250 mg tabl: Sininen, soikean muotoinen, jakouurteellinen, pituus 13 mm, toisella puolella merkintä ”ucb” ja ”250”. 500 mg tabl: Keltainen, soikean muotoinen, jakouurteellinen, pituus 16 mm, toisella puolella merkintä ”ucb" ja "500”. 1000 mg tabl: Valkoinen, soikean muotoinen, jakouurteellinen, pituus 19 mm, toisella puolella merkintä ”ucb" ja "1000”.Oraaliliuos: Kirkas neste.Infuusiokonsentraatti: Kirkas, väritön neste.

Hinta ja pakkaustiedot