Markkinoija

ORION PHARMA

Vaikuttava aine

amoksisilliini, lansopratsoli, metronidatsoli

Käyttötarkoitus

Helikobakteerin häätö pohjukaissuoli- ja mahahaavataudissa.

Annostus

Lääkärin ohjeen mukaan. Yleensä helikobakteerin häätöhoito kestää viikon. Tavallisesti Zoltia otetaan 1 kapseli kahdesti, Amorionia 2 tablettia kahdesti ja Trikozolia 1 tabletti kolme kertaa vuorokaudessa. Annostuksen muistamiseksi annostustaulukko on painettu lääkepakkaukseen.

On tärkeää, että lääkkeet otetaan lääkärin ohjeen mukaan. Jos helikobakteeria ei saada pois, mahan ja pohjukaissuolen haava uusiutuu herkästi.

Lääkettä ei suositella lapsille.

Lääkkeen ottaminen

Zolt: enterokapselit nieltävä kokonaisina vesilasillisen kera vähintään 30 min, ennen ruokailua. Kapselit voidaan tyhjentää, mutta sisältöä ei saa pureskella eikä jauhaa. Enterorakenne suojaa lääkeainetta vatsan hapoilta.Amorion ja Trikozol: tabletit niellään otetaan vesilasilisen kera ruokailusta riippumatta.

Alkoholia ei pidä käyttää hoidon aikana eikä kahteen vuorokauteen sen loputtua, koska Trikozol voi aiheuttaa voimakkaan antabusreaktion. Yhdistelmäpakkaus sisältää yksityiskohtaisen pakkausselosteen.

Vaikutustapa

Mahan ja pohjukaissuolen haavataudin yleisin syy on helikobakteerien aiheuttama tulehdus mahalaukun limakalvolla. Haavataudin hoitoon käytetään yleensä samanaikaisesti kolmea eri lääkettä. Lansopratsoli on PPI-estäjä, joka vähentää mahahapon eritystä, jolloin mahan ja pohjukaissuolen limakalvon ärsytys vähenee. Amoksisilliini ja metronidatsoli ovat antibiootteja, jotka pyrkivät tuhoamaan helikobakteereja.

Haittavaikutukset

Zoltin yleisimmät haittvaikutukset ovat päänsärky, ihottuma, huimaus tai mahavaivat.Amorionin yleisimmät haittavaikutukset ovat ihottuma tai mahavaivat.Trikozolin yleisimmät haittavaikutkset ovat mahavaivat ja hiivatulehdukset.

Raskaus ja imetys

Lääkeyhdistelmää ei pidä käyttää raskauden aikana eikä imetyksen yhteydessä.

Säilytys

Säilytä alle 25 °C ja alkuperäispakkauksessa. Herkkä valolle ja kosteudelle.

Ulkonäkö

Zolt: Läpikuultamaton, valkoinen enterokapseli, jonka sisällä enteropäällysteisiä pellettejä.Amorion: Valkoinen tai kermanvärinen, pitkänomainen, kaksoiskupera, jakouurteellinen tabletti, koko noin 7 x 18 mm. Tabletti voidaan puolittaa.Trikozol: Valkoinen tai melkein valkoinen, jakouurteellinen kapselin muotoinen tabletti, koko n. 8 x 17 mm. Tabletti voidaan puolittaa.

Hinta ja pakkaustiedot