Markkinoija

COVIS PHARMA

Vaikuttava aine

siklesonidi

Käyttötarkoitus

Astman hoito aikuisilla ja vähintään 12-vuotiailla nuorilla.

Annostus

Lääkärin ohjeen mukaan. Yleensä otetaan yksi inhalaattorin painalluksessa päivässä.

Lääkkeen ottaminen

Lääkkeen ottamistekniikka tulee opetella hyvin, koska tällöin lääkkeestä saa parhaan hyödyn. Annostelulaitetta ei tarvitse ravistella. Jos inhalaattori on uusi tai sitä ei ole käytetty vähintään viikkoon, vapautetaan aluksi kolme suihketta ilmaan. Lääkkeen ottamisen aikana tulisi mieluiten istua tai seistä, ja inhalaattori tulee pitää pystyasennossa peukalo suukappaleen pohjaa vasten.

Inhalaattorin suukappaleen suojus poistetaan, inhalaattori viedään suuhun, huulet suljetaan ympäri ja sen jälkeen hengitetään sisään hitaasti ja syvään. Sisäänhengityksen aikana inhalaattorin päätä tulee painaa alas. Sen jälkeen poistetaan inhalaattori suusta ja pidätetään henkeä noin 10 sekuntia tai niin kauan kuin tuntuu miellyttävältä. Inhalaattoriin ei pidä hengittää. Lopuksi hengitetään ulos hitaasti ja asetetaan suukappaleen suojus paikalleen.

Suukappale tulee puhdistaa kuivalla paperipyyhkeellä tai kankaalla viikoittain. Inhalaattoria ei saa pestä eikä upottaa veteen.

Vaikutustapa

Siklesonidi on glukokortikoidi, kortisonin johdos. Se rauhoittaa astmassa ärtynyttä ja tulehtunutta hengitysteiden limakalvoa, jolloin oireilu vähenee. Astmakohtaukseen tarvitaan aina toisenlainen, keuhkoputkia avaava lääke.

Haittavaikutukset

Haittavaikutukset ovat harvinaisia. Joskus esiintyy käheyttä tai sammasta suun limakalvolla. Suu kannattaa huuhdella hyvin jokaisen ottokerran jälkeen tällaisen välttämiseksi.

Raskaus ja imetys

Lääkäri arvioi lääkkeen käytön raskauden ja imetyksen aikana tapaus kerrallaan.

Säilytys

Ei erityisiä säilytysolosuhteita. Säiliö sisältää paineistettua nestettä. Älä altista yli 50°C lämpötiloille. Säiliötä ei saa puhkaista, rikkoa eikä polttaa, vaikka se vaikuttaisikin tyhjältä.

Ulkonäkö

Kirkas ja väritön

Hinta ja pakkaustiedot