Markkinoija

VERMAN

Vaikuttava aine

ferroglysiinisulfaatti, foolihappo

Käyttötarkoitus

Lääkettä käytetään raudan ja foolihapon samanaikaisten puutostilojen hoitoon.

Annostus

Aikuisten normaaliannos on yksi kapseli päivässä. Vaikean puutoksen yhteydessä aikuiset voivat ottaa hoidon alussa 2-3 kapselia päivässä. Yli 6-vuotiaiden lasten suositeltu annos on yksi kapseli vuorokaudessa. Ei saa käyttää alle 6-vuotiailla lapsilla.

Lääkkeen ottaminen

Kapselit tulisi ottaa tyhjään vatsaan tai aterioiden välissä, koska ruoan ainesosat voivat vähentää raudan imeytymistä. Jos on nielemisvaikeuksia, kapseli voidaan varovasti avata ja rakeet tyhjentää ruokalusikkaan, josta ne otetaan pureskelematta runsaan veden kera.

Vaikutustapa

Obsidan sisältää rautaa ja foolihappoa. Raudanpuutoksessa rauta kohottaa veren hemoglobiinipitoisuutta ja täydentää elimistön tyhjentyneitä rautavarastoja. Foolihappo on solujen aineenvaihdunnalle tärkeä aine, joka vaikuttaa mm. verisolujen muodostukseen. Kapselien sisältämät rakeet on päällystetty vatsahappoa kestävällä aineella, minkä vuoksi rauta ja foolihappo vapautuvat niistä vasta suolistossa

Haittavaikutukset

Lääkkeen yleisimmät haittavaikutukset ovat mahavaivat, ummetus, ripuli, oksentelu, pahoinvointi ja närästys. Ulosteet voivat värjäytyä tummiksi.

Raskaus ja imetys

Lääkkeitä voidaan käyttää raskauden aikana ja imetyksen yhteydessä.

Säilytys

Säilytä alle 25 °C lämpötilassa.

Ulkonäkö

Kapselin kansiosa on väriltään läpinäkymätön, punainen ja pohjaosa on läpinäkymätön paahdetun sokerin värinen.

Hinta ja pakkaustiedot