Markkinoija

ORION PHARMA

Vaikuttava aine

doksepiini

Käyttötarkoitus

Eri syistä aiheutuvan vaikean masennuksen hoito, erityisesti kun siihen liittyy tuskaisuutta, pelkoja ja jännitystä, syyllisyyden tunteita, väsymystä ja uupumusta. Lääkettä käytetään myös unilääkkeenä, jos univaikeudet liittyvät masentuneisuuteen.

Annostus

Lääkärin ohjeen mukaan. Lieviin oireisiin käytetään yleensä pienehköjä annoksia, mutta vaikeissa tapauksissa annos voidaan suurentaa moninkertaiseksi.

Lääkkeen ottaminen

Tabletit niellään runsaan nesteen kera. Erityisesti unettomuuden liittyessä oireiluun otetaan lääkettä pienen ilta-aterian yhteydessä.

Vaikutustapa

Doksepiini vaikuttaa keskushermostoon siten, että aivojen toimintaa säätelevien aineiden vaikutustapa muuttuu, jolloin mieliala kohoaa ja muut psyykkiset oireet lievittyvät.

Haittavaikutukset

Lääke voi etenkin hoidon alkaessa väsyttää siinä määrin, että tarkkaavaisuus liikenteessä ja muissa vastaavissa tilanteissa heikkenee. Väsymyksestä voi olla hyötyäkin silloin, jos masennus on aiheuttanut valvomista ja univelkaa. Tavanomaisina annoksina käytettäessä haittavaikutukset ovat melko harvinaisia tai ne liittyvät lääkityksen alkuvaiheeseen. Tällöin voi ilmaantua suun kuivumista, ummetusta, sydämen tykytystä ja lieviä näön tarkkuuden häiriöitä.

Raskaus ja imetys

Lääkkeen käyttöä erityisesti raskauden alkukolmanneksen aikana vältetään turvallisuussyistä. Lääkettä ei tule käyttää imetyksen aikana.

Säilytys

Säilytä huoneenlämmössä (15-25 °C).

Ulkonäkö

10 mg tabl. vaaleanruskea, kaksoiskupera, sokeripäällysteinen tabletti; 25 mg ja 50 mg tabl. valkoisia tai melkein valkoisia, kaksoiskuperia, sokeripäällysteisiä tabletteja.

Hinta ja pakkaustiedot