Markkinoija

ORION PHARMA

Vaikuttava aine

estradioli, medroksiprogesteroni

Käyttötarkoitus

Vaihdevuosioireiden lievittäminen sekä luukadon eli osteoporoosin ehkäisy.

Annostus

Lääkärin ohjeen mukaan. Lisäksi pakkauksessa on yksityiskohtainen annostusohje. Jos annoksen ottaminen unohtuu, otetaan uusi seuraavana päivänä. Unohtelu lisää vuotohäiriöiden mahdollisuutta.

Lääkkeen ottaminen

Tabletit niellään vesilasillisen kera.

Vaikutustapa

Lääke on suunniteltu siten, että se muistuttaa kuukautiskierron hormonivaihteluita, mutta kuitenkin siten, että vuoto tulee kolmen kuukauden välein. Ensimmäiset 70 valkoista tablettia sisältävät estrogeenia ja seuraavat 14 sinistä tablettia lisäksi keltarauhashormonia. Näiden jälkeen otetaan 7 keltaista tablettia, joissa ei ole mitään vaikuttavaa ainetta. Estrogeeni korvaa elimistön estrogeenitason laskua, lievittää vaihdevuosioireita ja parantaa luuntiheyttä. Keltarauhashormoni estää pelkän estrogeenin haitallisia vaikutuksia (mm. kohdun limakalvon liiallista kasvua).

Haittavaikutukset

Lääkkeen käytön aikana voi joskus esiintyä turvotusta, painon muutoksia, masentuneisuutta, hermostuneisuutta, energian puutetta, päänsärkyä, huimausta, kuumia aaltoja, mahavaivoja, vuotohäiriöitä, rintojen kipua tai pingotusta, ulkosynnyttimien tai emättimen häiriöitä tai lisääntynyttä hikoilua. Jos ilmenee jalan kivuliasta turpoamista, äkillistä rintakipua tai hengenahdistusta, on otettava heti yhteys lääkäriin.

Raskaus ja imetys

Ei saa käyttää raskauden eikä imetyksen aikana.

Säilytys

Alle 25 °C.

Ulkonäkö

2,0 mg tabl: Valkoinen tai melkein valkoinen, päällystämätön, pyöreä, kupera, jakouurteellinen tabletti, jossa koodi "T", halkaisija 7 mm.2,0 mg + 20,0 mg tabl: Vaaleansininen tai pilkullinen vaaleansininen, päällystämätön, pyöreä, tasainen, viistoreunainen, jakouurteellinen tabletti, halkaisija 9 mm.Plasebotabl: Keltainen, pyöreä, tasainen, viistoreunainen, päällystämätön, jakouurteellinen tabletti, halkaisija 7 mm.

Hinta ja pakkaustiedot