Markkinoija

PFIZER

Vaikuttava aine

doksorubisiini

Käyttötarkoitus

Erityyppisten syöpätautien hoito.

Annostus

Lääkärin ohjeen mukaan.

Lääkkeen ottaminen

Lääkäri tai sairaanhoitaja pistää ruiskeen yleensä laskimoon. Virtsarakon syöpää hoidettaessa lääke annostellaan katetrin kautta virtsarakkoon.

Vaikutustapa

Doksorubisiini on ns. solunsalpaaja, joka estää syöpäsolujen lisääntymistä.

Haittavaikutukset

Lääkkeen yleisimmät haittavaikutukset ovat pahoinvointi, vatsaoireet, suutulehdus, ruokahaluttomuus, käsien ja jalkojen oireet, hiustenlähtö, sydänoireet, painonnousu, kuume, voimattomuus ja vilunväreet. Joskus voi esiintyä myös silmän sidekalvotulehduksia, sydämen sykkeen nousua, ihon yliherkkyysreaktioita, pistokohdan paikallisoireita tai verenmyrkytys. Virtsa saattaa muuttua ohimenevästi punaiseksi lääkkeen antamisen jälkeen.Jos ilmenee yliherkkyyteen viittaavia oireita (esim. kasvojen, kielen ja nielun turvotus ja hengityksen vaikeutuminen), tulee ottaa heti yhteys lääkäriin.Lääkärin kanssa tulee neuvotella ennen minkään rokotuksen ottamista.Lääkkeellä voi olla yhteisvaikutuksia muiden lääkkeiden kanssa, joten kaikista muista lääkityksistä ja luontaistuotteista tulee neuvotella lääkärin tai apteekkihenkilökunnan kanssa.

Raskaus ja imetys

Lääkettä käytetään raskauden aikana vain lääkärin harkinnan mukaan. Lääkehoidon aikana ei saa imettää.

Säilytys

Jääkaapissa (2 - 8 °C). Herkkä valolle. Säilyy avattuna 12 tuntia huoneenlämmössä tai 24 tuntia jääkaapissa.

Injektioneste voi jääkaappisäilytyksessä muuttua geelimäiseksi. Geeliytynyt valmiste palautuu hieman viskoosiksi tai herkkäliikkeiseksi liuokseksi, kun sen annetaan olla kontrolloidussa huoneenlämmössä (15 - 25 °C) 2-4 tuntia.

Ulkonäkö

Punainen, kirkas neste.

Hinta ja pakkaustiedot