Markkinoija

PFIZER

Vaikuttava aine

sertraliini

Käyttötarkoitus

Lääkettä käytetään vaikeiden masennusjaksojen hoitoon ja uusiutumisen estoon sekä eräiden ahdistuneisuushäiriöiden, pakko-oireisen häiriön ja traumaperäisen stressireaktion hoitoon.

Annostus

Lääkärin ohjeen mukaan, tavallisesti lääke otataan kerran vuorokaudessa.

Lääkkeen ottaminen

Tabletit otetaan vesilasillisen kanssa ja ne voidaan ottaa ruokailusta riippumatta. Lääkitystä ei saa keskeyttää äkillisesti. 50 mg tabletit voidaan puolittaa.

Vaikutustapa

Sertraliini kuuluu SSRI-lääkeisiin ja se vaikuttaa serotoniini nimiseen aivojen välittäjäaineeseen. Lääke kohottaa mielialaa ja vähentää ahdistuneisuutta ja pakko-oireita.

Haittavaikutukset

Lääkkeen yleisimmät haittavaikutukset ovat unettomuus, päänsärky, vatsavaivat, suun kuivuminen, väsymys ja uneliaisuus sekä seksuaalitoimintojen haitat. Joskus voi esiintyä ahdistuneisuuden lisääntymistä, painajaisia, aistihäiriöitä, ihottumaa, liika hikoilua, sydämen tykytystä, vaihtelua ruokahalussa, kuumia aaltoja tai lihasoireita.

Raskaus ja imetys

Lääkkeen käyttö raskauden ja imetyksen aikana lääkärin ohjeen mukaan.

Säilytys

Alle 30 °C.

Ulkonäkö

50 mg tabletit ovat valkoisia, kapselin muotoisia, kalvopäällysteisiä ja jakouurteisia tabletteja, joissa on merkintä ”ZLT 50” tai ”LTL 50” tai ”SER 50” toisella puolella ja ”PFIZER” toisella puolella. Tabletin voi jakaa yhtä suuriksi annoksiksi.

100 mg tabletit ovat valkoisia, kapselin muotoisia, kalvopäällysteisiä tabletteja, joissa on merkintä ”ZLT 100” tai ”LTL 100” tai ”SER 100” toisella puolella ja ”PFIZER” toisella puolella.

Hinta ja pakkaustiedot