Markkinoija

ORION PHARMA

Vaikuttava aine

titsanidiini

Käyttötarkoitus

MS-tautiin eli multippeliskleroosiin, selkäydinvammoihin tai -sairauksiin liittyvän spastisuuden eli lihasjäykkyyden hoito.

Annostus

Lääkärin ohjeen mukaan. Hoito aloitetaan useimmiten pienellä annoksella, jota vähitellen kasvatetaan tehoa ja haittavaikutuksia seuraten.

Lääkkeen ottaminen

Tabletit niellään vesilasillisen kera ruokailusta riippumatta. Jakouurre on tarkoitettu vain nielemisen helpottamiseksi eikä jakamiseksi yhtä suuriin annoksiin. Hoidon aikana on vältettävä alkoholin käyttöä. Lääkkeen käyttöä ei saa keskeyttää äkillisesti eikä omin päin.

Vaikutustapa

Titsanidiini kuuluu lihasrelaksantteihin eli lihasjännitystä vähentäviin aineisiin. Se vaikuttaa keskushermostossa ja rentouttaa jäykkiä lihaksia.

Haittavaikutukset

Lääkkeen yleisimmät haittavaikutukset ovat väsymys, huimaus, mahavaivat, suun kuivuminen ja lihasheikkous. Joskus voi esiintyä myös unihäiriöitä ja matalaa verenpainetta. Jos ilmenee väsymystä, huimausta, matalaa verenpainetta tai näön sumenemista autolla ajamista on vältettävä.

Lääkkeellä voi olla yhteisvaikutuksia muiden lääkkeiden kanssa, joten kaikista muista lääkityksistä ja luontaistuotteista tulee neuvotella lääkärin tai apteekkihenkilökunnan kanssa.

Raskaus ja imetys

Ei saa käyttää raskauden eikä imetyksen aikana.

Säilytys

Alle 30 °C.

Ulkonäkö

Valkoinen tai lähes valkoinen, soikea, litteä, viistoreunainen, toisella puolella koodi R180 ja toisella puolella ristiuurre.

Hinta ja pakkaustiedot