Markkinoija

ASPEN NORDIC

Vaikuttava aine

desogestreeli, etinyyliestradioli

Käyttötarkoitus

Raskauden ehkäisy.

Annostus

Lääkärin ohjeen mukaan. Tabletit on otettava oikeassa järjestyksessä. Ensiksi otetaan sinisiä tabletteja 7 päivänä ja sen jälkeen valkoisia tabletteja 15 päivänä. Ennen seuraavan pakkauksen aloittamista pidetään 6 päivän tauko, jonka aikana tulee vuoto. Pakkauksessa on yksityiskohtainen käyttöohje, joka kannattaa lukea huolella.

Lääkkeen ottaminen

Pakkauksessa on tarkka käyttöohje, johon tulee tutustua huolella ennen käytön aloitusta. Tabletit tulee ottaa säännöllisesti, koska muutoin ehkäisyvarmuus heikkenee ja voi tulla välivuotoja. Ehkäisypillerit eivät suojaa HIV-tartunnalta (AIDS) eivätkä muilta sukupuolitaudeilta. Auringonottoa pitäisi välttää, jos maksaläiskiä on aikaisemmin tullut esimerkiksi raskauden aikana.

Vaikutustapa

Gracial on vähähormoninen ehkäisytabletti. Sen sisältämistä aineista desogestreeli on synteettinen keltarauhashormoni, ja etinyyliestradioli on synteettinen estrogeeni eli naishormoni. Nämä hormonit estävät munasolun irtoamisen. Vaikutus välittyy aivolisäkkeen kautta munasarjoihin. Myös kohdunkaulan lima muuttuu huonosti siittiöitä läpäiseväksi.

Haittavaikutukset

Lääkkeen käytön aikana voi joskus esiintyä painon nousua, pahoinvointia, vatsakipua, päänsärkyä, masennusta, mielialan vaihteluja tai rintojen kipua ja aristusta. Lääkäriin on otettava yhteyttä, jos hoidon aikana ilmenee mielialan muutoksia ja masennuksen oireita.

Jos esiintyy voimakasta oksentelua tai ripulia voi ehkäisyteho heikentyä.

Raskaus ja imetys

Ei saa käyttää raskauden aikana. Ei suositella käytettäväksi imetyksen aikana.

Säilytys

Alle 30 °C, alkuperäispakkauksessa, valolta ja kosteudelta suojassa.

Ulkonäkö

Tabletit ovat pyöreitä, litteitä, viistoreunaisia tabletteja, joiden halkaisija on 6 mm. Toisella puolella on merkintä TR ja sen alapuolella 9 (siniset tabletit) tai 8 (valkoiset tabletit), toinen puoli sileä.

Hinta ja pakkaustiedot