Markkinoija

SANOFI

Vaikuttava aine

trimipramiini

Käyttötarkoitus

Lääkettä käytetään eri syistä aiheutuvan masentuneisuuden hoitoon, etenkin jos siihen liittyy ahdistuneisuutta tai unettomuutta.

Annostus

Lääkärin ohjeen mukaan. Annostus vaihtelee riippuen mm. oireiden vakavuudesta sekä potilaan iästä ja muista yksilöllisistä ominaisuuksista.

Lääkkeen ottaminen

Tabletit niellään nesteen kera. Ruokailu ei vaikuta lääkkeen imeytymiseen, joten tabletin voi ottaa myös aterian yhteydessä.

Vaikutustapa

Trimipramiini kuuluu trisyklisiin masennuslääkkeisiin. Se vaikuttaa useisiin keskushermoston toimintaa sääteleviin aineisiin siten, että masennus, unettomuus, tuskaisuus ja ahdistuneisuus lievittyvät. Lääkkeen vaikutus alkaa tuntua 1 - 2 viikon kuluttua hoidon aloittamisesta. Pelkkää unettomuutta hoidettaessa lääke vaikuttaa jo hoidon ensimmäisinä öinä.

Haittavaikutukset

Melko usein lääke aiheuttaa väsymystä etenkin hoidon alkaessa, mutta tämä tavallisesti lievittyy lääkityksen jatkuessa. Väsymys voi haitata suorituskykyä liikenteessä ja muissa tarkkuutta vaativissa tehtävissä. Lääke voi myös kuivattaa suuta, joten hampaiden ja suun puhtaus on tärkeää. Lääke voi myös ummettaa, vaikeuttaa virtsaamista tai joskus heikentää lievästi näön tarkkuutta. Lisäksi voi tulla hikoilua tai sukupuolisen halun tai kyvyn heikkenemistä. Muiden lääkkeiden samanaikaisesta käytöstä on sovittava lääkärin kanssa.

Raskaus ja imetys

Valmistetta käytetään raskauden aikana lääkärin harkinnan mukaan. Imetyksen aikana sitä ei saa käyttää.

Säilytys

Säilytä alkuperäispakkauksessa. Herkkä valolle.

Ulkonäkö

Valkoinen tai kellertävä, pyöreä, ø 10,4 mm, kaksoiskupera, kalvopäällysteinen, jakouurteeton, päällä merkintä SURMONTIL 25.

Hinta ja pakkaustiedot