Markkinoija

SANOFI

Vaikuttava aine

natriumkromoglikaatti

Käyttötarkoitus

Valmiste on astmalääke, jota käytetään estämään oireita. Astmakohtauksen hoitoon tarvitaan muita astmalääkkeitä.

Annostus

Lääkärin ohjeen mukaan.

Lääkkeen ottaminen

Lääkettä hengitetään joko suoraan sumutepakkauksesta tai Fisonair-inhalaatiokammion kautta. Oikea inhalaatiotekniikka kannattaa opetella, koska tällöin lääkkeestä saa parhaan hyödyn. Lapsen ottaessa lääkettä aikuisen on hyvä olla paikalla, jotta kaikki sujuisi ohjeiden mukaan.

Vaikutustapa

Lomudal vaikuttaa ns. syöttösoluihin, jotka osallistuvat mm. astmaa aiheuttavien oireiden syntyyn. Lääke ehkäisee astman oireita. Lääkettä käytetään säännöllisesti, jolloin se vaikuttaa tehokkaimmin.

Haittavaikutukset

Tavanomaisina annoksina lääke ei juurikaan aiheuta haittavaikutuksia. Lievää kurkun ärsytystä, yskää tai keuhkoputkien supistumista voi ilmetä.

Raskaus ja imetys

Lääkkeen käyttöä erityisesti raskauden alkupuolella vältetään turvallisuussyistä, vaikka varsinaista epäilyä kromoglikaatin haitallisuudesta ei olekaan. Lääkettä voi kulkeutua äidinmaitoon, mutta niin pieninä pitoisuuksina, ettei tästä ole vaaraa imevälle vauvalle.

Säilytys

Säilytä alle 25 °C. Älä säilytä kylmässä. Ei saa jäätyä. Painepakkaus tulee suojata kuumuudelta sekä suoralta auringonvalolta eikä sitä saa tyhjänäkään puhkaista tai polttaa.

Ulkonäkö

Painepakkaus, jossa annostelija. Alumiininen säiliö on sovitettu annosventtiiliin, joka käyttökuntoon saattamisen jälkeen annostelee 112 annosta (5 mg / annos). Pakkaus sisältää alumiinisen säiliön, kaksi muovista suukappaletta ja niiden suojukset.

Hinta ja pakkaustiedot